NIEUWE UITGAVE ‘GESCHIEDENIS VAN LIER’

In de zomer van 2016 bracht de Gilde ‘de Heren van Lier’ het boek ‘Geschiedenis van Lier’ van de hand van de professoren Erik Aerts en Herman van der Wee uit. De uitgave kende een opvallend succes en was in een mum van tijd uitverkocht. Gelet op de grote vraag wordt nu een tweede, grotendeels herwerkte editie voorzien. Het werk werd aangepast aan het meest recente opzoekingswerk met betrekking tot de geschiedenis van de stad.

Het in 2016 gepubliceerde werk ‘Geschiedenis van Lier. Welvaart en samenleving van het ontstaan van de stad tot de Eerste Wereldoorlog’, betekende een waardevolle aanvulling op het standaardwerk van Anton Bergmann uit 1873. De nieuwe uitgave houdt rekening met de meest recente stand van het wetenschappelijk onderzoek en bevat een aantal nieuwe conclusies, tal van aanvullingen en verbeteringen. Zo laat het vernieuwend onderzoek over de vita van de Heilige Gummarus toe om een originele hypothese voorop te stellen over de complexe oorsprong van de stad. In het boek wordt rekening gehouden met de meest recente archeologische en hagiografische bevindingen. De lezer maakt een fascinerende tocht doorheen de geschiedenis van de stad van het ontstaan tot aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Aandacht wordt besteed aan o.m. de bloeiende lakenindustrie, het succes van de veemarkt, de lancering van het cavesbier, de bloei en het verval van de katoenfabriek van De Heyder en het rustig bestaan van het ingedommeld provinciestadje tijdens de 19de eeuw.

 Het boek telt 544 pagina’s, is rijk geïllustreerd met talrijke tabellen en grafieken en bevat twee speciaal ontworpen kaarten. De publicatie kost 32 euro in de boekhandel. Bij voorintekening tot 30 augustus 2019 moet slechts 25 euro betaald worden. Dit bedrag dient voor deze datum overgeschreven te worden op rekening BE71 3200 6725 9769 van de Gilde ‘de Heren van Lier’ met de vermelding ‘Geschiedenis van Lier’. Het boek kan afgehaald worden in het lokaal Het Piepenholleke, Martienushoek 4 in het Lierse begijnhof op zondag 27 oktober of zondag 3 november 2019, telkens van 11 tot 16 uur. Moet het verzonden worden dan wordt een verzendingskost van 10 euro (binnenland) of van 2O euro (buitenland) aangerekend. Bij bestelling moet de naam, het volledig adres, telefoon en e-mail vermeld worden.

Tekst: DéBé

Foto: HVL

Begindatum: 
zondag, 7 juli, 2019
Einddatum: 
zondag, 3 november, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK