NIEUWE TURNVLOER VOOR TURNKRING LYRA

In de turnzaal van Turnkring Lyra op de Dungelhoeffsite werd een nieuwe vloer gelegd. Zowel de recreanten als de dames artistieke gymnastiek die voor de nodige medailles zorgen, kunnen hier in betere omstandigheden hun favoriete sport beoefenen.

Turnkring Lyra is op 17 januari 1909 ontstaan uit de turnafdeling van Nut en Vermaak. De vereniging had haar lokaal achtereenvolgens in De Valk, ’t Kranske en de stedelijke sporthal de Komeet, tot naar de Dungelhoeffsite verhuisd werd.

Hier werd de voormalige turnzaal van het leger omgebouwd tot een moderne turnzaal met een valkuil voor de ongelijke brug, een ingebouwde grote trampoline en een valmat. Een degelijke turnvloer ontbrak evenwel, zodat gedurende bijna tien jaar geoefend en geturnd werd op geverniste vezelplaten. Het aanleggen van een nieuwe vloer was mogelijk dankzij de steun van de provincie en de stad.

Een professionele leiding en een dynamische bestuursploeg zorgt bij Turnkring Lyra voor een kwalitatieve aanpak. De discipline artistieke gymnastiek voor dames wordt beoefend op vier manieren: de sprong, de brug, de balk en de grond. De recreanten hebben de keuze uit een gevarieerd aanbod van toestelturnen, trampoline en lange mat. Kleuters worden op een speelse manier uitgenodigd om te bewegen. Vervolgens wordt de aandacht meer gericht naar het technisch juist uitvoeren van moeilijkere turnelementen van het toestelturnen, het trampolinespringen en de tumbling.

 De vereniging heeft al een tijdje de wind in de zeilen. Zo verdubbelde het aantal leden binnen het jaar.

Begindatum: 
donderdag, 21 november, 2013
Einddatum: 
donderdag, 21 november, 2013

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK