NIEUWE SCHAAKCLUB IN LIER

‘ChessLooks Lier’ is de naam van de nieuwe schaakclub die midden oktober 2016 van start ging. De club richt zich zowel naar recreatieve als meer competitieve, jonge en oudere schaakspelers. Bijeenkomsten hebben de vrijdagavond vanaf 20 uur plaats in bistro-restaurant ‘Het Looks’ in de Ros Beiaardstraat.

De club werd opgericht door Pierre Guldentops (voorzitter), Patrick Verrijssen (secretaris en PR-verantwoordelijke), Rudi Demeersseman (penningmeester en webmaster), Erik Laporte (tornooileider en IC-verantwoordelijke) en Kevin Verbeeck (materiaalmeester).. Binnen de maand was de administratie in orde, werd een lokaal en een sponsor gevonden, het nodige materiaal aangekocht en een website gemaakt. Zodoende was de club klaar voor de start van het nieuwe schaakseizoen.

De eerste weken werden vooral vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen clubs uit de Kempen. Nadien werd deelgenomen aan de eerste officiële competities: de nationale interclub en het open clubkampioenschap ‘ChessLooks Open’. In de nationale interclub prijkt de jonge club na 5 speeldagen in afdeling 5B op de 2de plaats. Sinds 11 december wordt het provinciaal ligakampioenschap in Lier georganiseerd. Van woensdag 4 tot en met zondag 8 januari staan de rondes 3 tot en met 7 op het programma; op 15 en 22 januari volgen de rondes 8 en 9. In de week wordt geschaakt van 19 tot 21 uur; tijdens het weekend van 14 tot 19 uur. Begin 2017 gaat een eigen jeugdwerking van start. informatie kan bekomen worden via www.chesslooks-lier.be, patapat@telenet.be of 0475-45 05 54. 

Foto: CL

Begindatum: 
dinsdag, 3 januari, 2017
Einddatum: 
dinsdag, 3 januari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK