NIEUWE REUS VOOR ’T LOOKS

Zaterdag 12 en zondag 13 september heeft de 4de editie van het festival ’t Looks Oep z’n Leukst plaats. Het Kluizeplein wordt bij deze gelegenheid weer omgetoverd tot een gezellig en kleurrijk festivalplein. Het festival valt samen met ‘Boulevard Gommaar’.

De zaterdag staat grotendeels in het teken van de muziek. Tussen 14 en 22 uur wordt opgetreden door liefst vijf bands: ‘Sans Gene’, ‘Fata Murgana’, ‘De Schorre’, ‘Inglourius Bastards’ en ‘Xzent’. De zondag wordt een gezellige rommelmarkt gehouden in de verschillende straten van de wijk. Op het podium op het Kluizeplein staan naast dansvoorstellingen, optredens van straatmuzikanten en artiesten voorzien. Om 18 uur wordt het festival afgesloten door de Big Band van de Lierse muziekacademie.

Vorig jaar lanceerde buurtwerking ‘t  Looks het ‘Slijperke’ als biertje van de wijk. Deze lekkernij zal ook dit jaar te verkrijgen zijn tijdens het festival. De catering wordt verzorgd door het Sociaal Restaurant ‘Kome Nete’. De opbrengst ervan gaat dan ook zo goed als integraal naar dit sociaal project.

Als vanzelfsprekend pakt de buurtwerking weer uit met een opvallende primeur.  Zo wordt als aanloop naar de Gummarusfeesten op zondag 13 september omstreeks 15.30 uur de nieuwe wijkreus voorgesteld. Het gaat om niemand minder dan Jan ‘Caje’ Ceulemans, een telg van de wijk die opgroeide op het Sionsplein. Als ereburger van de stad Lier die het peterschap over de reus heeft aanvaard, zal hij persoonlijk aanwezig zijn. De reus werd bedacht en gemaakt door enkele creatieve geesten en handen van de wijk. 

Begindatum: 
zaterdag, 12 september, 2015
Einddatum: 
zondag, 13 september, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK