NIEUWE PUBLICATIE OVER LIERSE KEMPENZONEN

In het nieuwe museum van de club werd het nieuwste boek over Lierse – nu Lierse Kempenzonen – voorgesteld in aanwezigheid van CEO Yorick Toreele, commercieel directeur Thomas Broeckaert en commercieel coördinator Roel Peeters. Auteur van de publicatie is Kristof De Cnodder, journalist bij Het Laatste Nieuws, die al gedurende 13 jaar het reilen en zeilen van de club volgt.De basis voor dit pocketboek werd 6 jaar geleden gelegd, maar bleef even in het dak steken. Onder impuls van voorzitter Luc Van Thillo werd de draad weer opgenomen. Kristof De Cnodder kreeg het verzoek om de ‘dummie’ te herwerken, aan te vullen en te actualiseren. Ben Bruynseels, Herman De Belder, Johan Janssens, Mon Rottiers en Chris Van Regemorter, verleenden hun medewerking. De voorbije 6 jaar is er binnen de club trouwens veel veranderd. De publicatie is opgedragen aan Frans Vermeyen, ‘de Keizer van het Lisp’ die op 18 januari 2014 overleed.Na een voorwoord door voorzitter Luc Van Thillo, wordt aandacht besteed aan o.m. het logo en  de naam van de club, het ontstaan, het stamnummer, de kleuren en het clublied. Komen eveneens aan bod: de stadions, het indrukwekkende palmares met 4 nationale titels, 2 bekeroverwinningen, een dubbele supercup en de opeenvolgende Europese campagnes w.o. de deelname aan de Champions League. Een portret wordt geschetst van memorabele spelers, clubmedewerkers en momenten. Aan de donkere dagen van de club, zoals de degradaties, de zaak Yé en het faillissement op 14 mei 2018, wordt niet voorbijgegaan. Met enkele wetenswaardigheden, de kweekvijver van jong talent en een bijdrage over de supporters, wordt het tekstgedeelte afgesloten.Het boek leest vlotjes en is geïllustreerd met tal van foto’s. Het kost 20 euro en is te bekomen in de fanshop, het themacafé, aan het onthaal en bij de receptie. Het kan ook besteld worden via business@liuerse.com.Tekst: DéBéFoto's: RM

Begindatum: 
donderdag, 24 januari, 2019
Einddatum: 
donderdag, 24 januari, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK