NIEUWE PUBLICATIE ‘DE BOOM VAN SINT-GUMMARUS’

‘De boom van Sint-Gummarus’ is de titel van de nieuwste publicatie van Marc Mees (Lier) en Aimé Stroobants (Dendermonde). Het werk kwam tot stand op initiatief van de Broederschap van Sint-Gummarus en de Gilde ‘Heren van Lier’, met de steun van Kempens Karakter, de Vlaamse overheid en de stad Lier.

De publicatie handelt over de geschiedenis, wetenswaardigheden en de achterliggende symboliek van de 15de eeuwse smeedijzeren boom van Sint-Gummarus. Het werk herinnert aan het wonder van de omgehakte boom, die door de Lierse stadspatroon met zijn gordel weer aan elkaar werd geplaatst. De boom stond eeuwenlang in de Kluizekerk, op de plaats waar het wonder gebeurde. In 1994 verhuisde het kunstwerk naar de Sint-Gummaruskerk. Omstreeks dat moment publiceerde Marc Mees in het tijdschrift ‘M&L’ (Monumenten, Landschappen en Archeologie), jaargang 13, nummer 2, pp. 35-51, het artikel ‘Den schoonen constighen eyseren boom’. 

De nieuwe publicatie telt 100 pp., is in kleur en op formaat 16 x 22 cm. Het werk kost 15 euro (+ 5 euro verzendingskosten buiten Lier) en kan besteld worden door overschrijving van het overeenstemmende bedrag op rekening nummer BE56 7350 4580 3788 van de Broederschap van Sint-Gummarus met de vermelding ‘boek boom’. Het kan afgehaald worden in de Sint-Gummaruskerk op dinsdag 13 oktober na 19.30 uur, donderdag 15 en zondag 18 oktober van 14 tot 16 uur en na 19 oktober in het stadsmuseum. Niet afgehaalde exemplaren worden in Lier in de loop van de maand november thuis bezorgd.

Tekst: DéBé

Foto: MM

Begindatum: 
dinsdag, 22 september, 2020
Einddatum: 
dinsdag, 22 september, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK