NIEUWE POP-UP KUNSTGALERIJ ‘ARTISJOK’

Vrijdag 25 mei opent de Pop-Up kunstgalerij ‘Artisjok’ in het Hof van Santhoven aan de Vismarkt om 20 uur in aanwezigheid van acteur Karel Vingerhoets de deuren. Het betreft hier een initiatief van chef-kok Peter Everaert. In het verleden organiseerde hij tentoonstellingen in La Rocca, met werk van Erwin Geeraerts, Wim Van den Bogaert, Chris Van Camp en Reinardus.

De gebouwen van de voormalige Lierse kunstacademie ademen een speciale sfeer uit. De polyvalente ruimtes kunnen ter beschikking worden gesteld voor tentoonstellingen, workshops, voordrachten, performances en art-events. Met de toestemming van eigenaar en landschapsarchitect Marc Moris, die de gebouwen alvast voor 1 jaar ter beschikking stelt, wenst Peter Everaert kunstenaars een platform te geven.

Tijdens de eerste groepstentoonstelling wordt werk getoond van Marc Janssens, Lebuïn D’Haese, Raphaël De Bois, Kasper De Vos, Dirk De Pauw, Leda Vaes, Liesbet Valgaeren, Tobias Huijbrechts, Tom Mariën, Ems Verhaert, Hendrik Robyn en Stef Van Eyck. Tijdens de openingsavond verzorgt ‘Cannibal Musical’ de muzikale omlijsting. De tentoonstelling kan bezocht worden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur en op afspraak. Ter plaatse worden tweedehands kunstboeken verkocht voor het goede doel, in dit geval de ‘Plastic Ocean Foundation’. Na de openingstentoonstelling worden afstudeerwerken van de afdeling fotografie van de Lierse kunstacademie geëxposeerd.

Tekst: DéBé

Foto’s: Luc Peeters

Begindatum: 
vrijdag, 25 mei, 2018
Einddatum: 
zaterdag, 25 mei, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK