NIEUWE PADELTERREINEN IN SPORTCENTRUM ZEVENBERGEN

In het sportcentrum Zevenbergen aan de Antwerpsesteenweg 493 heeft burgemeester Frank Boogaerts 3 nieuwe padelterreinen ingehuldigd. Padel is een mix van tennis en squash en de snelst groeiende sport van de afgelopen decennia. De terreinen in waterdoorlatend kunstgras werden aangelegd door een gespecialiseerde firma uit Halen en zijn onderhoudsvriendelijk.

De talrijke genodigden werden welkom geheten door voorzitter Marcel Taelman. De omnisportclub bestaat 50 jaar, wat omwille van de coronacrisis in september 2021 op grootse wijze zal worden gevierd in De Mol. Zevenbergen telt ruim 400 leden die tennis, squash, padel, petanque en bridge kunnen beoefenen. Het idee om de padelterreinen aan te leggen kreeg vorm in het voorjaar 2020. De werken namen één maand in beslag en vertegenwoordigen een investering van meer dan 100.000 euro. Op termijn is uitbreiding met 2 bijkomende terreinen mogelijk. Als voorzitter van de raad van bestuur van aandeelhouders, gaf Stijn Wildiers enkele praktische toelichtingen. Vanaf 1 augustus kan via de app van Tennis Vlaanderen worden gereserveerd. Voorlopig kan dit via het clubhuis of via telefoon 03-480 40 40. Binnen de club waait een nieuwe wind. Zowel de infrastructuur als de website en de nieuwsbrief werden vernieuwd. Voor het gebruik van de padelterreinen geldt het democratisch tarief van 20 euro per uur voor 4 personen. 

Frederik Jaminet, verantwoordelijke van de tennis- en padelschool ‘Progress’, verwees naar de sessie ‘Start to Padel’ en naar de stages voor jongeren en vowassenen. ‘Start to Padel’ omvat 5 lessen van 1,5 uur, waarin de basistechnieken en –regels worden toegelicht. 4 personen betalen hiervoor 125 euro per persoon. Van maandag 3 tot en met vrijdag 7 augustus en van maandag 17 tot en met 21 augustus, heeft van 9 tot 16 uur een jeugdstage plaats. De inschrijvingsprijs bedraagt 175 euro per persoon. Stages voor volwassenen zijn voorzien van maandag 3 tot en met donderdag 6 augustus en van maandag 24 tot en met donderdag 27 augustus, telkens van 19 tot 21 uur. Zij betalen 160 euro per persoon. Het is mogelijk om ook privé-lessen te volgen. Inschrijven kan via progresstennisschool@gmail.com. Burgemeester Frank Boogaerts feliciteerde de club met de nieuwe realisatie, die beslist voor een nieuw élan zal zorgen. Hij verwees naar de steunmaatregelen van de stad in deze coronatijden voor verenigingen uit de jeugd, de cultuur en de sportsector en  vroeg de regels te respecteren. Meer info: zie www.zevenbergensport.be.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 26 juli, 2020
Einddatum: 
zondag, 26 juli, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK