NIEUWE LOCATIE VOOR MINI-PITCH ‘DE CAJE’

Mini-pitch ‘de Caje’ biedt de Lierse jongeren voortaan sport- en speelplezier op een nieuwe locatie. Het mini-voetbalveld werd op de hoek van de Ernest Staeslei en de Anton Bergmannlaan ingespeeld in aanwezigheid van de Caje himself.

De mini-pitch werd begin november 2006 ingehuldigd achteraan het Sionsplein ter hoogte van de toenmalige stadsmagazijnen. Het voetbalveldje in kunstgras werd geschonken naar aanleiding van de 50ste verjaardag van de Europese voetbalfederatie uefa. Bijna 8 jaar later moet het wijken voor de verdere ontwikkeling van de Sionsite. In het vooruitzicht hiervan ging het stadsbestuur op zoek naar een nieuwe inplantingsplaats binnen de stadsvesten met zo weinig mogelijk hinder voor de buurtbewoners.

Het leek geen eenvoudige opdracht, doch in samenspraak met de scholengroep Kla4 kon een gepaste oplossing gevonden worden. De sportraad en de jeugdraad verleenden gunstig advies. Tijdens de schooluren kan de middenschool Anton Bergmann exclusief gebruik maken van de mini-pitch voor de lessen lichamelijke opvoeding. Daarnaast staat de infrastructuur ter beschikking van de sportieve Lierse jongeren. Door de stad werd een omheining geplaatst. Samen met de nieuwe bodemplaat, de verhuis en het kunstgras, werd een bedrag van 20.000 euro geïnvesteerd. Volgens Jan Ceulemans die de inhuldiging bijwoonde samen met o.m. Neel De Ceulaer en Herman Helleputte is het voetballen op een kleine ruimte vooral belangrijk voor het ontwikkelen van de techniek.

Begindatum: 
donderdag, 7 augustus, 2014
Einddatum: 
donderdag, 7 augustus, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK