NIEUWE FIETSROUTE LANGS HET WATER

‘Veleau’ is de naam van een nieuwe recreatieve fietsroute met start en aankomst aan de Jutse Plassen in Koningshooikt. De tocht leidt de deelnemers langs idyllische plekjes aan het water, is 30 kilometer lang en doet de gemeenten Koningshooikt, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver aan.

De fietsers maken niet alleen kennis met de prachtige omgeving van de Jutse Plassen, maar ook met de vallei van de Itterbeek tot aan de monding in de Nete. Daarna gaat het stroomopwaarts door de vallei van de Goorbosbeek en de Dorpsbeek tot aan de Jutse Plassen, die werden aangelegd om wateroverlast te bestrijden. Als beheerder van de meeste onbevaarbare waterlopen, biedt de provincie Antwerpen heel wat mooie plekjes langs het water aan.

Jan De Haes, gedeputeerde voor Integraal Waterbeleid: ‘Wie de route fietst met de gsm, krijgt op verschillende stopplaatsen interessante weetjes op het scherm over de overstromingsgebieden en pompstations, die de provincie liet aanleggen om wateroverlast te bestrijden. Deze overstromingsgebieden zijn tevens een toonbeeld van biodiversiteit en een recreatiegebied waar kan genoten worden van de rust en de stilte’.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 5 juni, 2019
Einddatum: 
woensdag, 5 juni, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK