NIEUWE CONTROLES OP ALCOHOL EN DRUGS IN HET VERKEER

De Lokale Politie Lier hield tijdens het voorbije weekend op verschillende plaatsen in de stad opnieuw controles op het gebruik van alcohol en drugs in het verkeer. Eén bestuurder probeerde aan de controle te ontkomen en werd na een helse achtervolging klem gereden in de Frederik Peltzerstraat.

Drugs in het verkeer is één van de prioritaire aandachtspunten in het Zonaal Veiligheidsplan 2015. Tijdens de jongste controles werden in het totaal 121 chauffeurs gecontroleerd. 4 rijbewijzen werden ingetrokken: 2 wegens het rijden onder invloed van alcohol en 2 onder invloed van drugs. 2 bestuurders moesten hun wagen gedurende 6 uur aan de kant laten staan en 3 anderen gedurende 3 uur, omdat ze positief of alarm bliezen. 3 voertuigen werden in beslag genomen. In 2 gevallen kon de bestuurder geen rijbewijs voorleggen en 1 maal leek het vermoeden dat de verzekering niet in orde was. Er werden nog verschillende proces-verbalen en onmiddellijke inningen uitgeschreven, wegens het verlopen van het keuringsbewijs.

Tijdens de controles op de Antwerpsesteenweg probeerde een 28-jarige chauffeur uit Duffel de controlepost te ontvluchten. Hierbij reed hij bijna een agent omver. De bestuurder reed vervolgens aan hoge snelheid richting centrum, negeerde verschillende malen het rood licht en reed een enkelrichtingstraat in. Uiteindelijk kon hij in de Frederik Peltzerstraat klem gereden worden. Hij legde een positieve ademtest af en zal voor de politierechtbank moeten verschijnen.

Begindatum: 
dinsdag, 10 maart, 2015
Einddatum: 
dinsdag, 10 maart, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK