NIEUWE BESTUURSPLOEG VOOR TENNISCLUB ZEVENBERGEN

Sinds enkele maanden beschikt TC Zevenbergen over een nieuw sportief bestuur. De 7 vrijwilligers willen vooral bruggenbouwers zijn tussen de tennisclub en de tennisschool, de aandeelhouders en de leden én de verschillende sportdisciplines binnen de club. Ze richten zich in het bijzonder naar het jaar 2020, wanneer de club 50 jaar zal bestaan.

Midden februari 1969 kochten 7 tennisliefhebbers een perceel grond van een halve hectare aan de rand van het Papegaaienbos, naast de wijk Zevenbergen. Nadat in het voorjaar 1970 de Sportvereniging Zevenbergen werd opgericht, volgde in de zomer 1970 de aanleg van de toegangsweg en de start van de bouw van het clubhuis en van de aanleg van 5 tennisbanen. TC Zevenbergen werd al vlug een begrip in Lier en ruime omgeving. De laatste tijd was er duidelijk nood aan nieuwe impulsen. Hiervoor moet de nieuwe bestuursploeg zorgen die bestaat uit voorzitter Marcel Taelman, Guy Craps, Piet De Backer, Frederic Jaminet, Wim Kevelaerts, Thierry La Grande, Monique Van Dijck en Sven Van Landeghem.

 Zij wensen de leden verder gezonde en aangename ontspanning te bieden, de dagelijkse werking te verzekeren, te luisteren naar de wensen en verzuchtingen van de leden, tal van activiteiten te organiseren zoals herfst- en winterwandelingen, fietstochten, kinderfeestjes e.a., de infrastructuur te onderhouden en te vernieuwen, de communicatie te optimaliseren en nieuwe sponsors aan te trekken. TC Zevenbergen heeft altijd sterk ingezet op de jeugdopleiding. Tennisschool ‘Progress’ is al jarenlang een autoriteit in het Vlaamse tennislandschap en heeft meerdere bekende tennisspelers voortgebracht. De tennisschool kreeg trouwens het kwaliteitslabel van de federatie ‘Tennis Vlaanderen’. Vandaag begeleiden 30 ervaren trainers 350 jongeren en volwassenen die les volgen.

De club die 600 leden telt, beschikt over 18 tennisbanen (12 buitenbanen, waarvan 5 met kunstlicht), 1 buitenbaan voor midi-tennis en 5 binnenbanen met nieuwe ledverlichting), 5 squashbanen, een zaal met 1 snooker- en 4 biljarttafels, een fitnesszaal, een gezellige toeschouwersruimte, ruime kleedkamers en een clubhuis met terras, dit alles in een groene omgeving. Bij Sportvereniging Zevenbergen kunnen diverse sporten beoefend worden: squash, petanque, biljart, bridge en dans. De 40 leden van de bridgeclub verzamelen de maandagavond om 19.30 uur. Beginnelingen kunnen bij aanvang van het seizoen les volgen. Biljartclub Den Hof verhuisde onlangs naar Zevenbergen, waar de leden kunnen competitie spelen op 4 tafels. Valerie Wagner van de gelijknamige dansstudio geeft danslessen aan belangstellenden vanaf 6 jaar.

Zaterdag 25 maart heeft bij TC Zevenbergen een opendeurdag plaats. De focus ligt op de tennisschool, die uitpakt met demolessen, een kinderparcours en een springkasteel. Ook de dansstudio geeft demonstraties en workshops.

 

 

Begindatum: 
zaterdag, 4 maart, 2017
Einddatum: 
zaterdag, 25 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK