NIEUWBOUW VAN 5,5 MILJOEN EURO VOOR CAMPUS LOUIS ZIMMER

60 jaar na de start van het toenmalige Rijks Technisch Instituut (RTI) werden de eerste stenen gelegd voor de oprichting van een nieuw, modern schoolgebouw op de campus Louis Zimmer van het Atheneum Lier. Het betreft hier een investering van 5,5 miljoen euro. Het nieuwe gebouw zou voltooid zijn in december 2019.

De genodigden – w.o. burgemeester Frank Boogaerts, OCMW-voorzitter Marleen Vanderpoorten, schepen Ivo Andries, ere-directeur Corneel Verstraeten en oud-leerkrachten -, werden welkom geheten door directeur Christoph Van Wambeke. De ere-directeur blikte terug op de eerste schooldagen van 1958. Het RTI ging op 1 juni 1958 met 65 leerlingen van start aan de Netelaan. Op 1 september 1958 was het aantal aangegroeid tot 130. De lege lokalen en het tekort aan leraars  zorgden voor enkele bijkomende verlofdagen. Op 1 oktober 1958 uiteindelijk een volwaardige start worden genomen.

Het RTI dat achtereenvolgens RITO en KTA tot de huidige benaming campus Louis Zimmer van het Atheneum Lier genoemd werd, verhuisde in 1961 naar de Predikherenlaan. De lessen werden er gedurende meerdere jaren gegeven in de paviljoenen die afkomstig waren van de wereltentoonstelling van 1958 in Brussel. In deze ‘barakken’ werden heroïsche tijden meegemaakt. Af en toe liep er een muis door het leslokaal en werden katjes geboren onder de paviljoenen. Had het flink geregend dan was het de vraag of verder les kon gegeven worden.

De nieuwbouw wordt een smal gebouw met grote raampartijen die uitzicht geven op het omringende groen, de stadsvest en het water. In het nieuwe gebouw komen gespreid over 3 bouwlagen de burelen, de lokalen van het Centrum voor Leerlingenbegeleiding, 14 klaslokalen, een wetenschaoslokaal, een didactische keuken en  2 multifunctionele lokalen. Nadat ere-directeur Corneel Verstraeten de eerste steen had gelegd, werd zijn voorbeeld gevolgd door een lange rij oud-gedienden van de school. (creatum 04/10/18)

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
donderdag, 4 oktober, 2018
Einddatum: 
donderdag, 4 oktober, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK