NIEUW WANDELPAD IN NIJLEN

Zo’n 60 deelnemers hebben de nieuw ingerichte percelen langs de Vogelzangstraat in Nijlen ingewandeld. Onder hen twee schepenen van de gemeente Nijlen en Marc Florus van de VMM. Tijdens de wandeling gaf Marc Vermylen, voorzitter van Natuurpunt afdeling de Wielewaal, toelichting bij de recente realisaties. De bijdrage van de VMM werd toegelicht door Marc Florus. Na afloop volgde een ontvangst in het onthaalgebouw van de Provincie Antwerpen, waar een drankje werd aangeboden door de gemeente Nijlen.

Reeds net na de inrichtingswerken in de zogenaamde cluster van de Vogelzangstraat in Nijlen, maakten al veel wandelaars gebruik van het nieuw aangelegde wandelpad. Ze hoopten dan ook dat hier de toekomst verder zou kunnen gewandeld worden. Dank zij de inspanningen van een aantal overheden en dank zij het puike werk van firma’s en de Life ploegen, werd hier een mooi wandelpad aangelegd. Een bijzonder dankwoord ging naar Maarten Jacobs en Wout Opdekamp voor de coördinatie.

Het vertrekpunt ligt op de parking van de Kesselse heide, waarna de knooppunten kunnen gevolgd worden tot in  de Vogelzangstraat. Vanop de Kesselse Heide wordt gewandeld van 55 naar 54, 53, 45, 47, 46 en 49. Na knooppunt 49 wordt rechts in de Vogelzangstraat naar knooppunt 50 gewandeld. De knooppunten zijn al aangepast en in het nieuwe traject mee opgenomen. Via de ingang van het gebied wordt aan het infobord verder gestapt naar de Netedijk. De oevers van de Krekelbeek zijn weggegraven zodat er een overloop is van het water. Daar wordt op een knuppelpad gestapt. Waar zich eerder visvijvertjes bevonden en heel veel koterijen en rommel lag, is er nu ruimte voor de prachtige natuur. Het gebied ligt vlak naast de Goorkantloop, een verlengstuk van de Kesselse Heide, dat eigendom is van de provincie. In de toekomst zal heel dit perceel kunnen uitgroeien tot een heus broekbos.

Vanop de Netedijk richting de Beemden hebben de wandelaars zicht op nog meer herstelde percelen. Deze gebieden zijn nu al interessant voor vogels, zoals de kwak, de grote zilverreiger en massa’s kieviten. Op de Netedijk bieden zich een aantal mogelijkheden aan. Wie van een lange wandeling houdt kan op een veilige manier naar het Viersels Gebroekt. Voor een kortere wandeling wordt richting de Beemden gestapt. Via knooppunt 50 wordt de Kesselse Heide opnieuw bereikt en via 51, 52 en 56 de parking. Verder mogelijkheden kunnen bekeken worden op de kaart van de wandelknooppunten van de Kempense Beemden of via de website http://www.wandelknooppunt.be/routeplanner?kaart=kempense-beemden.

Tekst: Herman De Belder

Foto's: Natuurpunt

Begindatum: 
dinsdag, 21 maart, 2017
Einddatum: 
dinsdag, 21 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK