NIEUW STADSKANTOOR OFFICIEEL INGEHULDIGD

In aanwezigheid van Vice Minister-President Geert Bourgeois werd het nieuwe stadskantoor op de Dungelhoeffsite officieel ingehuldigd. De bevolking kan zaterdag 19 oktober van 11 tot 16 uur een kijkje komen nemen achter de schermen.

Burgemeester Frank Boogaerts overliep in zijn toespraak de recente geschiedenis van het gebouw. ‘Het nieuwe stadskantoor is ondergebracht in de gebouwen van de vroegere Cadettenschool, waar de laatste lichting in 1991 afstudeerde. De school werd tot 1998 omgetoverd tot ‘Intermachten Voorbereidende School’, die vervolgens naar Laken verhuisde.

In 1998 werden de gebouwen voor 3,6 miljoen euro aangekocht door de stad om er de administratieve diensten onder te brengen.

De vroegere stadskantoren waren te krap bemeten en voldeden niet langer aan de eisen van modern kantoorcomfort’ De burgemeester drukte zijn dank en waardering uit voor het personeel, dat de hele verhuisoperatie binnen de drie dagen succesvol afrondde.

In de nieuwe omgeving kan een nog betere dienstverlening verzekerd worden. Ondertussen wordt de laatste hand gelegd aan de aanleg van de omgeving en de site. Zo zal de openbare betaalparking onder het Paradeplein volgende maand via de Mechelsesteenweg bereikbaar zijn.

 De projectontwikkelaars Matexi en Cordeel maakten van de gelegenheid gebruik om de verkoop van 16 doorzoneappartementen in het kopgebouw op de site te starten. De nodige informatie omtrent de woonéénheden kan zondag 20 oktober tijdens de opendeurdag van 14 tot 18 uur bekomen worden.

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK