NIEUW CONCEPT VOOR URNENVELD OP STEDELIJKE BEGRAAFPLAATS

Wanneer een urne wordt geplaatst op het huidige urnenveld op de begraafplaats van Kloosterheide wordt telkens een betonnen kader aangebracht waarin een tegel wordt gelegd. Alle tegels zijn hetzelfde. Voor de bijzetting dient telkens opnieuw gegraven te worden. Een proces dat zowel bij de aanleg, het onderhoud en het bijzetten bijzonder arbeidsintensief is.

Momenteel wordt voorzien in een uitbreiding van het urnenveld. Daarbij wijzigt ook het concept. In de toekomst komen er urnenkokers, waarin twee urnen kunnen geplaatst worden. Aangezien het reglement voorziet in vier plaatsen per perceel, komen er telkens twee kokers per urnenveld. Maximaal kunnen dus vier urnen onder één tegel geplaatst worden. Deze kokers worden afgedekt met een tegel en de zones worden omboord met boordstenen. De ruimte tussen de tegels en de boordstenen wordt opgevuld met kiezel.

Op de paden tussen de verschillende zones komt gras, dat gemakkelijk kan onderhouden worden met een grasmaaier. De graspaden zorgen bovendien voor een aangenaam groen kader. Eens het urnenveld op deze manier is aangelegd, kan de bijzetting op eenvoudige wijze gebeuren zonde graafwerken. Bovendien geeft dit concept de nabestaanden meer mogelijkheden bij de keuze van het ornament dat op de koker wordt geplaatst. Het reglement voorziet reeds deze mogelijkheid. De uitbreiding wordt in eigen beheer gerealiseerd.

Begindatum: 
woensdag, 12 augustus, 2015
Einddatum: 
woensdag, 12 augustus, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK