NIEUW CAFE-BISTRO IN ‘HET LOOKS’

In de Ros Beiaardstraat werd zonet café-bistro ‘Het Looks’, uitgebaat door Jan Hermans en Anja Vlaeymans, geopend. De nieuwe zaak is gelegen in een volkse woonwijk die vroeger tal van cafés telde.

Café-bistro ‘Het Looks’ is ondergebracht in het gebouw van de voormalige brouwerij Chevalier-Marin. Bij het begin van de jaren ’60 werd het omgevormd tot drie woningen. Geert Marrin wou hier een bruin café vestigen. Toen hij hier van afzag, groeide bij jan Hermans en Anja Vlaeymans het idee om hier een horecazaak onder te brengen. Links bevindt zich het café, rechts de bistro, met telkens plaats voor 28 personen. Op de binnenkoer werd een terras voorzien met 30 plaatsen. De keuken bevindt zich aan de zijde van de straat, zodat het keukenpersoneel in volle actie kan bewonderd worden.

De eerste verdieping telt twee vergaderzaaltjes: ‘Chevalier’ (voor 30 personen) en ‘Mar(i)n’ (voor 10 personen). Op de zolderverdieping is de polyvalente ruimte ‘Clementine’ (50 plaatsen) – genoemd naar de vrouw die hier ruim 60 jaar woonde – voorzien. Iedere verdieping heeft een terras.  In het café worden uitsluitend koude gerechten en een dagsoep geserveerd. In de bistro prijken 3 voorgerechten, 3 hoofdgerechten en 3 desserts op de kaart, met als alternatief telkens 2 pasta’s en 2 salades. Het café is elke dag open van 10 tot 24 uur. De bistro is gesloten op maandag en dinsdag.

In ‘Het Looks’ staan de volgende weken enkele activiteiten geprogrammeerd. Dinsdag 23 juni brengt Joeri Wens om 21 uur Perzische Percussie. Dinsdag 28 juli staat om 19.30 uur Smook van Storm Troep (+ workshop vanaf 6 jaar) door het koortheater geprogrammeerd. Zondag 2 augustus vertrekt om 9 uur een fietstocht richting Kempen. In schrijven kan bvia willem.hermans@varlaw.com. Dinsdag 11 augustus brengen Rain en Gasten om 21 uur een koerconcert. Woensdag 26 augustus is Nunki hier om 20.30 uur te gast.

Begindatum: 
dinsdag, 23 juni, 2015
Einddatum: 
woensdag, 26 augustus, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK