NAJAARSACTIVITEITEN 2020 IN LIER BIJGESTELD

Omwille van de coronacrisis werden alle activiteiten op het grondgebied van Lier en Koningshooikt bij beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 4 mei 2020 afgelast tot en met 31 augustus 2020. Voor de periode van september tot december 2020 wordt deze regeling nu bijgesteld.

Stadsevenementen en activiteiten georganiseerd door de stad en het OCMW – al dan niet in samenwerking met derden – worden opnieuw toegelaten vanaf september volgens de op dat moment geldende federale, provinciale en lokale maatregelen. Evenementen worden volgens het ‘Covid Event Risk Model’ (CERM) getest of ze Covid-veilig genoeg zijn. Een gunstige groene code is slechts een aanduiding en geen goedkeuring. Eventueel kan een alternatief worden voorgesteld. Elk evenement of activiteit, alsook de communicatie errond, wordt steeds voor eventuele goedkeuring aan de burgemeester voorgelegd. Evenementen zoals de Groote Zondag, de Sint-Gummarusprocessie, de aankomst van de Sint, het kerstgebeuren …, kunnen omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan in de huidige vorm. 

Voor deze activiteiten wordt nagegaan of er een veilig alternatief is. Bib de Fé behoudt de huidige openingsuren. Het Liers Cultuurcentrum start opnieuw met de programmatie volgens de geldende voorwaarden. Maximaal 200 personen worden voorlopig in de Mol toegelaten. De vrijetijdsgebouwen UiT in Lier zijn verhuurbaar onder strikte voorwaarden. Per locatie is bepaald wat het maximaal aantal toegelaten personen is, welk type van activiteit mogelijk is e.d.m. Ook in Lier blijven uiteraard de basismaatregelen (afstandsregels, mondhygiëne …) gelden. Belangstellenden hoeven contact op te nemen met Verhuur Infrastructuur & Sport via https://verhuur.uitinlier.be/ of tel. 03-480 52 51.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 3 september, 2020
Einddatum: 
donderdag, 31 december, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK