NACHT VAN HET KEMPENS ERFGOED IN LIER

Kempens Karakter, Erfgoed Noorderkempen en meerdere gemeenten w.o. Lier en voor onze regio Berlaar en Nijlen, organiseren vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober de ‘Nacht van het Kempens Erfgoed’. Tussen 18 en 24 uur kan bijzonder erfgoedd van de Kempen ontdekt worden tijdens workshops, vertellingen, tentoonstellingen, wandelingen en zoektochten. In totaal worden 40 gratis activiteiten aangeboden.

In Lier staan 4 activiteiten op het programma. Vrijdag 23 oktober gaan om 20 en 21 uur rondleidingen door het depot van het stadsmuseum van start, om te tonen welke schatten schuil gaan achter de schermen van het museum. Per groep worden maximum 15 deelnemers toegelaten. Inschrijven is dan ook verplicht via stadsmuseum@lier.be. Vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober kan telkens om 21 uur in het stadsmuseum ‘Het Pad van de Kat’ gevolgd worden. Tekst en uitleg worden gegeven door auteur Tom Mariën en illustrator Lies Van Gasse, die een eigenzinnige viervoeter doorheen de Lierse binnenstad achtervolgd hebben en zodoende verborgen groene parels ontdekt hebben. 

Onder het motto ‘Lier Nachtwacht’ is zaterdag 24 oktober om 20 uur in het stadsmuseum een rondleiding voorzien met als rode draad ‘de nachtelijke geschiedenis van Lier’. Ook ditmaal zijn maximaal 15 personen toegelaten en moet ingeschreven worden via stadsmuseum@lier.be. Naar aanleiding van de ‘Nacht van het Kempens Erfgoed’ kan het stadsmuseum vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober gratis bezocht worden van 19 tot 22.30 uur. Tenslotte kan vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober van 19 tot 23 uur een bezoek gebracht worden aan de modeltreinbaan van het station van Lier, inclusief de tramstatie, anno 1950. De baan werd gebouwd door de Lierse Modelspoorwegen De Geit en staat opgesteld in het bijgebouw van het Koningshof, Eikenboslaan 19 in Koningshooikt. Gelijktijdig zijn maximum 15 personen toegelaten. Op ieder moment moeten de alsdan geldende coronamaatregelen gerespecteerd worden.

Tekst: DéBé

Foto: RM

 

Begindatum: 
vrijdag, 23 oktober, 2020
Einddatum: 
zondag, 25 oktober, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK