N-VA WENST GEEN TERUGKEER NAAR ‘DE KNIP’

Naar verluidt zou de actiegroep ‘Lier Woonplezier’ een mobiliteitsplan hebben opgesteld. Een autoluwe binnenstad, het weren van doorgaand verkeer en meer aandacht voor de fietser, zouden de krachtlijnen van het plan zijn. Bij monde van voorzitter Piet De Zaeger laat de N-VA Lier&Koningshooikt alvast weten ‘ronduit tegen dit plan te zijn, dat neerkomt op een comeback van de knip’.

Het plan voert Lier terug naar de onzalige verkeerschaos van 2011. Alleen worden de paaltjes nu vervangen door camera’s. Lierenaars van buiten de Ring en Hooiktenaars mogen hun eigen stad niet meer in. Ook shoppers, toeristen en andere bezoekers worden met boetes verjaagd. Het stadsbestuur investeerde de voorbije jaren stevig om Lier te promoten als bruisende en bereikbare stad. Het plan van ‘Lier Woonplezier’ zal van het centrum opnieuw een versterkte vesting maken, die morsdood en onleefbaar is. Ook op andere punten van het plan ziet de N-VA problemen. Zo wil ‘Lier Woonplezier’ een doorgangskaart voor iedereen binnen de Ring. Dat komt neer op maar liefst 13.000 kaarthouders. Dit lijkt praktisch onwerkbaar en verwarrend voor bezoekers. ‘Lier Woonplezier’ verlegt het verkeer, wat voor extra verkeersdrukte zorgt in de schoolomgevingen en onveilig is voor de vele fietsende scholieren.

Ook inzake mobiliteit kiest N-VA voor het algemeen belang van alle inwoners én de ganse stad. Daarom zegt het neen tegen het zoveelste mobiliteitsexperiment, dat slechts kleine groepen zou bevoordelen. Na de Knip en de werken aan de Ring hebben de bewoners, handelaars en bezoekers vooral nood aan duidelijkheid. Maatregelen van het stadsbestuur zoals de invoering van het gratis Liers Half uurtje, de 400 extra parkeerplaatsen en nieuwe fietspaden, werden uiterst positief onthaald. Nu alles weer omgooien doet al dat werk teniet. 

Begindatum: 
vrijdag, 27 januari, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 27 januari, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK