N-VA LIER-KONINGSHOOIKT BLAAKT VAN GEZONDHEID

In aanwezigheid van de mandatarissen, talrijke leden en sympathisanten, hield N-VA Lier-Koningshooikt haar nieuwjaarsreceptie in het Hof van Aragon. De vele genodigden werden er welkom geheten door voorzitter Toon Vaessens en toegesproken door burgemeester Rik Verwaest en Vlaams minister Zuhal Demir.

De voorzitter verwees vol dankbaarheid naar de mandatarissen Frank Boogaerts, Lucien Herrijgers en Jenny Van Damme, die de afgelopen tijd hun mandaat neerlegden. Met Rik Verwaest werd een nieuwe burgemeester, met Ilse Lambrechts een nieuwe schepen, met Ann-Sofie Van den broeck een nieuwe voorzitter van de gemeenteraad, met Dirk Frans een nieuwe fractieleider, met Charlotte Schwagtenn, Marc Franquet en Marc De Keulenaer drie nieuwe gemeenteraadsleden en met Xander De Vos een nieuw lid voor het bijzonder comité van de sociale dienst,  verwelkomd. De overgang is vlekkeloos verlopen,  omdat hij zorgvuldig voorbereid werd. De afdeling blaakt van gezondheid en heeft dan ook verder de ambitie om de grootste politieke formatie te blijven en richting te geven aan het beleid. 2024 wordt andermaal een verkiezingsjaar, met in het voorjaar federale, regionale en Europese verkiezingen, provinciale en gemeenteraadsverkiezingen in het najaar. De huidige burgemeester zal als onbetwistbare lijsttrekker fungeren. Nog dit jaar wordt gestart met het opstellen van een ambitieus verkiezingsprogramma, de lijstvorming en het uittekenen van de campagne. 

Volgens burgemeester Rik Verwaest is politiek vooral een ploegsport. Hij drukte dan ook zijn waardering uit voor het werk van de schepenen, de voorzitter van de gemeenteraad, de raadsleden en de leden van het bestuur. Verder prees hij de goede verstandhouding met de coalitiepartner en dankte hij de inwoners van Lier en Koningshooikt voor het vertrouwen. In de stad wordt sterk ingezet op veiligheid, met het gevolg dat de misdaadcijfers elke jaar dalen; op een gezonde stadskas en een begroting in evenwicht. Toch is er nog ruimte voor belangrijke investeringen en voor vergroening. Gastspreker Zuhal Demir hield een uitgebreid betoog over de actuele situatie, zowel op Vlaams als federaal niveau. Zij ontving een bloementuil en een boek over ‘Lier en de Nederlanden’, zodat ze zich kan verdiepen in de geschiedenis van de stad. Vooraleer afscheid te nemen, werd nog een groepsfoto gemaakt met de mandatarissen en de bestuursleden. 

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zondag, 22 januari, 2023
Einddatum: 
zondag, 22 januari, 2023

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK