MYSTERIEUS KANTWERK IN KUNSTACADEMIE

Tot en met zondag 16 november kan in de ontmoetingsruimte van de Lierse Academie voor Schone Kunsten aan de Koepoortstraat een bezoek gebracht worden aan de tentoonstelling met mysterieus kantwerk. De leerlingen van het kantatelier van de academie kregen hiervoor de medewerking van de vzw. Kant in Vlaanderen.

‘In het atelier wordt zowel traditionele als hedendaagse kant aangeleerd’, aldus lerares Linda Luyten. ‘De leerlingen hebben gewerkt rond het thema ‘Sluiers en Nevels’ wat heel wat mysterieuze creaties heeft opgeleverd. De vzw. Kant in Vlaanderen stelt 8 grote puzzels tentoon waaraan ruim 200 creatievelingen uit binnen- en buitenland hebben meegewerkt. Iedere puzzel is een verzamelwerk van diverse textieltechnieken. Ze bestaan dan ook uit stukjes Lierse kant, kloskant, batik en patchwork. Sommige stukjes zijn gebreid, andere geborduurd.

De tentoonstelling kan vrij worden bezocht in de week en op zaterdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16.30 uur. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag is dit ook mogelijk van 18.30 tot 20.30 uur. Op zondag is een bezoek mogelijk van 9 tot 12 uur. Tijdens de herfstvakantie is de academie gesloten.

Begindatum: 
zaterdag, 25 oktober, 2014
Einddatum: 
zondag, 16 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK