MUZIKALE OPENINGSAVOND IN LIERS CULTUURCENTRUM

In aanwezigheid van het maximum toegelaten aantal van 200 toeschouwers, werd het nieuwe seizoen van het Lierse cultuurcentrum geopend. Naast de voorstelling van de plaat ‘Vuil Water’, werd de uitslag van de ‘Lierse Top Tien’ bekend gemaakt.

Na de passende verwelkoming en introductie door schepen van cultuur Ivo Andries, volgde een live praatshow met enkele gasten die een belangrijke rol speelden in de Lierse muziekgeschiedenis. Zo mochten o.m. Walter Grootaers, Wimmeke Punk en Ruben Block plaatsnemen in de lederen fauteuil, om in gesprek te gaan met Jan Delvaux (vraag- en antwoordspel) en Jimmy Dewit (muziek) van Belpop Bonanza. Verschillende genres van de jaren ’60 tot nu kwamen aan bod. Terzelfdertijd werd de plaat ‘Vuil Water’ voorgesteld. Op deze plaat covert Ruben Block Sylver, ‘meets’ DJ Wout F.O.D. en treden Walter Grootaers en Wimmeke Punk samen op. 

Tijdens de avond werd ook de ‘Lierse Top Tien’ voorgesteld. 600 deelnemers benutten de gelegenheid om hun top drie door te geven. Dit leverde volgend resultaat op: 1 ‘As the bottle runs dry’ van The Wolf Banes, 2 ‘Vuil Water’ van de Kreuners, 3 ‘Layla’ van de Kreuners, 4 het strijdlied van Lierse, 5 ‘Poolijs’ van Bart Peeters, 6 ‘Jefke’ van Della Bosiers, 7 ‘het Netezonenlied’ van het Mannenkoor de Netezonen, 8 ‘Schele Vanderlinden’ van The Strangers, 9 ‘Zwarte Tino’ van Paula Berger en 10 ‘Growing Up’ van Unit 4.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
zondag, 27 september, 2020
Einddatum: 
zondag, 27 september, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK