MONDMASKER VERPLICHT IN DE LIERSE BINNENSTAD

Gezien de stijgende trend in het aantal coronabesmettingen in ons land, besliste de nationale veiligheidsraad van 23 juli onder andere om de verplichting op het dragen van een mondmasker (vanaf 12 jaar) uit te breiden naar markten, drukke winkelstraten en in de publieke ruimten van openbare gebouwen vanaf zaterdag 25 juli. In navolging hiervan besliste de stad Lier om het dragen van een mondmasker vanaf zaterdag 25 juli te verplichten in de ganse stad binnen de vesten – uitgezonderd de vesten zelf -. De stad zal eerst starten met een sensibiliseringsperiode op de naleving ervan. De situatie wordt op de voet opgevolgd.

Concreet betekent dit dat vanaf morgen, zaterdag 25 juli, bijkomend op de eerder verplichte locaties, een mondmasker zal moeten gedragen worden op de volgende plaatsen. In de ganse binnenstad van Lier binnen de stadsvesten. (1) Op de stadsvesten zelf is het voorlopig niet verplicht. Ook fietsers in de binnenstad moeten verplicht een mondmasker dragen. (2) Op alle markten en kermissen, al of niet gelegen in de binnenstad: de zaterdagmarkt aan het Renaat Veremansplein, de mogelijke vintagemarkten, brocantemarkten en rommelmarkten, evenals de groentemarkt op het Paradeplein. (3) In de publieke ruimten van alle openbare gebouwen. Deze regel besliste de stad al eerder toe te passen voor alle stadslocaties. (4) In horecazaken, behalve als je aan tafel zit. In de winkels werd dit al eerder verplicht. (5) Verder wordt het dragen van een masker sterk aanbevolen in alle andere gevallen, vooral in situaties waar de veiligheidsafstand niet kan worden gegarandeerd.

Het dragen van een mondmasker vervolledigt en versterkt de ze gouden regels die iedereen moet respecteren. (1) Hou zoveel mogelijk een veiligheidsafstand van 1,5 meter aan. (2) Was regelmatig de handen, geef geen hand of kus bij een begroetring. (3) Activiteiten hebben het liefst buiten plaats. Als dit niet kan, verlucht de ruimte voldoende. (4) Neem extra voorzorgsmaatregelen als je mensen uit de risicogroep ziet. (5) Beperk de contacten tot maximum 15 personen per week. (6) Beperk de omvang van groepsbijeenkomsten (15 personen, incl. kinderen). De burgemeester rekent op het verstand en de medewerking van iedereen.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
vrijdag, 24 juli, 2020
Einddatum: 
vrijdag, 24 juli, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK