MODELWONING SION-PROJECT INGEHULDIGD

Ruim zeven maanden na de eerstesteenlegging werd de modelwoning van het woonproject Sion officieel ingehuldigd. Het project voorziet in de bouw van 68 appartementen met zicht op de Nete en het natuurgebied van Nazareth, 31 appartementen aan het nieuwe plein van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten en 48 woningen.

Als buurtbewoner heeft burgemeester Frank Boogaerts de site grondig zien veranderen. Ondanks de opeenvolgende perikelen rond o.m. de bouwtoelating, het Ruimtelijk Uitvoeringsplan en de archeologische opgravingen, is geleidelijk een nieuw stadsdeel ontstaan. De toekomstige bewoners kunnen alvast genieten van een schitterend uitzicht. Het project Sion is het resultaat van een publiek-private samenwerking tussen de stad en de tijdelijke vereniging DMI Vastgoed, Vanhout Projects en Willemen Real Estate. Naast de uitbreiding van de SASK worden op de plaats van de vroeger stadsmagazijnen 147 nieuwe woongelegenheden, ondergrondse, enkele binnenpleintjes en een nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de Kleine Nete voorzien. De werken worden uitgevoerd in twee fasen.

Nadat de stadsmagazijnen in 2006 werden verlaten, gingen ze in 2013 onder de sloophamer. De troeven van de site aan de samenvloeiing van de Grote en de Kleine Nete en vlakbij de stadsvesten en het centrum, werden door de projectontwikkelaars ten volle benut. Volgens Philippe Dewageneer van Willemen Real Estate, liggen de gebouwen als vijf vingers naast elkaar. Aan het uiteinde van de vingers komen de appartementen. Centraal zijn moderne, energiezuinige gezinswoningen met een tuinĀ  voorzien. De woningen hebben 2 tot 4 slaapkamers, waarbij de zolder kan ingericht worden als extra slaapkamer of hobbyruimte. De appartementen tellen 1, 2 of 3 slaapkamers.

De grotere appartementen hebben een grote glaspartij en een ruim terras met zicht op de Nete. De appartementen op het gelijkvloers beschikken over een tuin. De kopers kunnen een persoonlijke invulling geven aan hun toekomstige woning, die deel uitmaakt van een groene, autoluwe site, enĀ  daarbij op deskundige begeleiding rekenen. Een bezoek aan de modelwoning is voor de belangstellenden mogelijk. Meer informatie vinden ze via www.sion-lier.be.

Begindatum: 
woensdag, 21 oktober, 2015
Einddatum: 
woensdag, 21 oktober, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK