MINNEKE VETS EN GOMMER LEMMENS VIEREN DIAMANTEN HUWELIJKSJUBILEUM

In aanwezigheid van familieleden en enkele goede vrienden, vierden Minneke Vets en Gommer Lemmens hun diamanten huwelijksjubileum in WZC Sint-Jozef. Tijdens de dankviering schetste pastoor Jan Verheyen de levensloop van de jubilarissen. Hij vond hiervoor inspiratie bij het evangelie volgens Johannes.

Minneke en Gommer zijn bekende figuren in Lier. Ze leerden elkaar destijds kennen tijdens Bernarduskermis. Minneke was afkomstig van de Duffelse Mijlstraat, Gommer werd – hoe kon het Lierser – geboren onder de Sint-Gummarustoren. Na bijna 9 jaar verkering traden ze in 1956 in het huwelijk. Ze deden dit met stijl in de kerk van de abdij van Averbode. Deze plechtigheid werd herhaald bij gelegenheid van het 50-jarig huwelijksjubileum. Gommer stamt uit een familie van kleermakers. Hij was dan ook gedurende een tijd als bureauman actief in het herenconfectiebedrijf van zijn vader en zijn nonkel. Na enkele andere opdrachten, werd hij in een kaderfunctie benoemd bij ‘Maison Mathieu’, een grote exportfirma in Antwerpen. Minneke werkte toen bij ‘Satem’, een exportbedrijf dat samenwerkte met ‘Maison Mathieu’.

Minneke en Gommer waren zeer sportieve mensen. Gommer speelde basket bij Lierse, Minneke was actief bij BBC Lyra, waar Gommer zelfs enige tijd coach was. Verder speelde hij voetbal en hockey, terwijl Minneke paard reed en zelfs kampioen werd bij de Landelijke Rijvereniging in de discipline dressuur. Later beoefende ze de Lierse kant. Beide jubilarissen speelden jaren lang tennis bij TC Zevenbergen. In Lier is Gommer vooral bekend als een uitstekende fotograaf en een bedreven stadsgids, die aan de basis lag van de gidsenvereniging Argus waarvan hij lange tijd voorzitter was. Momenteel is hij ook gids in de Sint-Gummaruskerk. Sinds december 2015 verblijft Minneke in WZC Sint-Jozef, waar ze dagelijks bezoek krijgt van haar Gommer. Bovendien heeft ze veel steun aan haar zus die hier ook verblijft.

Namens het Hof en de stad maakte schepen Rik Pets de felicitaties over. Hij schonk hen 6 centrumbonnen met een totale waarde van 60 euro.

Begindatum: 
maandag, 12 september, 2016
Einddatum: 
maandag, 12 september, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK