MINISTERIEEL BEZOEK IN JEUGDHUIS DE MOEVE

Op de Dag van de Jeugdhuizen bracht Minister van Jeugd Sven Gatz een bezoek aan het Lierse jeugdhuis De Moeve. In het bijzonder had hij aandacht voor het artistiek project Artafact, dat gecoördineerd wordt door An-Sofie Gysemans en waar jongeren kunnen experimenteren.

Zo’n 200 jeugdhuizen verspreid over Vlaanderen zetten hun deuren open. In de jeugdhuissector zijn volgens Formaat, de jeugdhuisfederatie, 8.6767 vrijwilligers tussen 20 en 23 jaar actief. Volgens het jeugdhuisonderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen, is het jeugdhuis voor vrijwilligers de aangewezen plek om vrienden te ontmoeten en zich te amuseren. In het jeugdhuis kunnen ze heel wat bijleren en krijgen ze de ruimte en de vrijheid om hun ding te doen.

In jeugdhuis De Moeve werd een gratis open atelier gehouden, waar onder begeleiding van kunstenaars grafische portretten op canvas en olieverfschilderijen op doek konden gemaakt worden en kon geëxperimenteerd worden met collagetechnieken. Het jeugdhuis zorgde voor pannenkoeken, huisgemaakte limonade en een optreden van de Lierse band Marquis.

Begindatum: 
zaterdag, 15 november, 2014
Einddatum: 
zaterdag, 15 november, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK