MET ECOLOGISCHE MINI NAAR LAATSTE RUSTPLAATS

Uitvaartverzorging Bosmans tracht permanent te zoeken naar vernieuwing en dit op een stijlvolle en discrete manier. Een paar jaar geleden verhuisden Mario De Meutter en zijn echtgenote Sandra Op de Beeck hun zaak van het Lierse stadscentrum naar de Kesselsesteenweg, dicht bij de stedelijke begraafplaats. Voor het bedrijf was dat een cruciaal moment, dat zijn vruchten heeft afgeworpen.

‘We evolueerden van een traditionele begrafenisondernemer naar een moderne uitvaartverzorger. Nu nemen we een Mini in gebruik, die dienst doet als urne- en bloemenwagen. Volgens de fabrikant zijn we de eerste in de regio – misschien ook wel in België – die een gelijkaardige wagen heeft rondrijden’, aldus Mario De Meutter. ‘Precies een jaar gelden zijn we gaan nadenken hoe we onze uitvaartzorg konden verbeteren. Zes maanden later besloten we een Mini aan te kopen. Die hebben we laten ombouwen tot een kant-en-klare, eigentijdse urne- en bloemenwagen. De Mini-Cooper is compact en ecologisch.

De wagen is voorzien van een uitschuifbare vloer, waardoor op de begraafplaats rond de urne afscheid kan genomen worden met een laatste groet. In het dak werd een systeem voorzien om bloemen aan te hangen. Vooraan is de wagen uitgerust met   2 rouwvlaggetjes’.  Financieel betekent het een zware investering. Het voertuig werd immers op maat  manueel omgebouwd door een Belgisch bedrijf. Het was de vraag hoe families zouden reageren op deze nieuwe urne- en bloemenwagen. Het antwoord kwam al snel. Als de uitvaartplechtigheid gepaard gaat met een crematie, kiezen 8 van de 10 families niet langer voor een traditionele lijkwagen maar voor het nieuwe alternatief.

Begindatum: 
donderdag, 10 maart, 2016
Einddatum: 
donderdag, 10 maart, 2016

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK