MERKWAARDIGE TENTOONSTELLING VAN HET LIERS CENTRUM VOOR TEXTIELE KUNSTEN

Na een onderbreking van twee jaar kan het Liers Centrum voor Textiele Kunsten opnieuw beschikken over de tentoonstellingsruimte in de voormalige kapel van het Sint-Barbara- en Sint-Beatrixgodshuis in de Begijnhofstraat 24. Reden van de tijdelijke sluiting was de renovatie van het godshuis. Momenteel worden hier stukken uit de schenking van het kantatelier De Backer-Nevelstein, samen met kantwerk van de leden, tentoon gesteld.

Het centrum dat zich al meerdere jaren inzet voor de promotie en de instandhouding het authentieke Lierse kantwerk, mocht al eerder belangrijke schenkingen ontvangen. De collectie van het atelier De Backer-Ne velstein omvat uniek stukken met parels en pailletten, mutsen en handtassen met parelwerk, albeboorden (de kanten stroken aan het witte miskleed van priesters) en gordijnen in Lierse kant.

Burgemeester Frank Boogaerts die de tentoonstelling opende, hield een pleidooi voor de oprichting van een kantwinkeltje zoals in Brugge, om typische Lierse kant te verkopen. Wie de leden van het Liers Centrum voor Textiele Kunsten aan het werk wil zien, is welkom in het kantatelier op maandag, dinsdag en donderdag van 13.30 tot 16.30 uur en verder na afspraak.

Begindatum: 
maandag, 18 mei, 2015
Einddatum: 
maandag, 18 mei, 2015

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK