MENTOR WORLDWIDE SECURITY SERVICES VESTIGT ZICH IN LIER

Mentor Worldwide Security Services heeft als toonaangevende onderneming in de sector van de beveiliging en de bewaking, de maatschappelijke zetel onlangs van Antwerpen naar Lier overgebracht. De verhuis was een gevolg van de uitbreiding van de luchthaven in Deurne. De hoofdzetel is nu gevestigd aan de Mijl 11 – bus 1, waar de kantoren uitgeven op het Netekanaal.

Mentor Worldwide Security Services werd opgericht in januari 2003 op initiatief va CEO Patrick Claessens en officieel erkend begin 2004 door toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Patrick De Wael. Na publicatie van de wet Louis Tobback van 10 april 1990, werd het beroep van veiligheidsagent erkend. Het bekwaamheidsattest van bewakingsagent werd slechts verstrekt aan wie in uitvoering van het Koninklijk Besluit van 30 december 1999, aan een erkende instelling de voorziene opleiding heeft gevolgd. Deze opleiding kost tot 6.000 à 7.000 euro. Na de aanslagen van 9 september 2001 in de VSA en van 22 maart 2016 in Brussel, werd het takenpakket in de sector van de beveiliging in belangrijke mate uitgebreid. Momenteel raken tal van vacatures slechts moeizaam ingevuld. Het bedrijf verkreeg een vergunning voor statische, mobiele en gewapende bewaking, interventie na alarm, bewakingsopdrachten met hond, detectie van explosieven met hond en diverse vormen van persoonsbescherming.

De onderneming telt 49 medewerkers en ontving zowel in 2013 als in 2018 de ‘Trends Gazelle’-onderscheiding als snelgroeiende firma in de categorie KMO’s. Mentor Worldwide Security Services biedt een kwaliteitsvolle dienstverlening voor een eerlijke prijs, streeft naar een persoonlijke service en aanpak, ijvert voor goede werkomstandigheden en bouwt een duurzame relatie op met de klanten. Het bedrijf telt een omvangrijk klantenbestand en is aanwezig langs de as Antwerpen, Mechelen, Brussel, maar evenzeer in Oost- en West-Vlaanderen en Limburg. Tot de opdrachtgevers behoren bedrijven uit de diamant- en de juwelensector, de voedsel-, de maritieme-, (petro)chemische en metaalsector.

Opdrachten worden verder uitgevoerd in shoppingcentra, consulaten (Noorwegen, Peru), ambassades en voor VIP’s. Veste klanten in de eigen regio zijn Ergon Lier en de Intercommunale voor Afvalverwerking Mechelen. Recent werden bewakingsopdrachten met hond uitgevoerd op de snelwegparkings in Drongen, Jabbeke en Mannekensvere. De directie is vaak als sponsor opgetreden en heeft steun verleend aan o.m. de orgelconcerten in de St.-Gummaruskerk, Pro Musica Lier, de stadsharmonie Leo XIII en de Lierse Persbond. Wie een beroep wenst te doen op de diensten van Mentor Worldwide Security Services, kan contact opnemen met CEO Patrick Claessens (03-435 29 50, 0498-44 24 19 of Patrick.claessens@mwss.be) of Sales Herman De Voeght (03-435 29 50, 0478-30 32 27 of info@mwss.be).

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
woensdag, 9 oktober, 2019
Einddatum: 
woensdag, 9 oktober, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK