MEERWERKEN VOOR RESTAURATIE OUDE STADSPOMPEN

De voorbije maanden werd ijverig werk gemaakt van de restauratie van vier oude stadspompen: deze van het Koningsplein in Koningshooikt, van de H.-Geeststraat, de Begijnhofstraat en de Vismarkt. De renovatie van de pomp in Koningshooikt en in de H.-Geeststraat is ondertussen voltooid. Deze van de Vismarkt en de Begijnhofstraat wordt nog verder onder handen genomen.

Tijdens de werkzaamheden aan de pomp van de Vismarkt werd vastgesteld dat enkele meerwerken noodzakelijk waren. Zo moesten de cementvoegen bijgewerkt worden met aan acrylplaat, goed voor een meerprijs van 1.152 euro + BTW. Voor 384 euro + BTW dienden de barsten in de blauwe hardsteen met kalkmortel geïnjecteerd worden. Voor het afdekken van het bassin moesten twee opschriften in inox vervaardigd worden. Goed voor een meerprijs van 2.338 euro + BTW. Bij inspectie van het pomphuis bleek dat de metalen onderdelen en de zwengels voor 384 euro + BTW een roestwerkende behandeling nodig hebben. De totale som bedraagt 5.152 euro, BTW inbegrepen. 

Ook voor de pomp van de Begijnhofstraat leken enkele meerwerken noodzakelijk. De belangrijkste post betreft het vervaardigen en plaatsen van een nieuwe centrale zuil met vijf uitkragende blokken in blauwe hardsteen, wat overeenstemt met een bedrag van 3.878,45 euro + BTW. Ook voor deze pomp moet een opschriftplaat in inox gemaakt worden voor het afdekken van het bassin en dit voor een bedrag van 1.109,30 euro + BTW. Het steenvolume van de oude kolom in blauwe hardsteen moet opnieuw geplaatst worden, wat neerkomt op 800 euro + BTW. Tenslotte moet voor 300 euro + BTW een smeedijzeren ring gemaakt en geplaatst worden. 

Tekst: DéBé

Foto's: ROM

Begindatum: 
dinsdag, 27 april, 2021
Einddatum: 
dinsdag, 27 april, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK