MEER DAN 20% VAN DE LIERENAARS WIL FIBERAANSLUITING

Verankerde investering 

 

Fiberklaar zet de uitrol van zijn glasvezelnetwerk in Vlaanderen vaart bij. Na steden als Aartselaar, Kontich en Temse mag Lier zich ook opmaken voor het razendsnelle glasvezelnetwerk. Zo zet Fiberklaar opnieuw stappen in zijn steile ambitie om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens te voorzien van fiber. 

 

Burgemeester Rik Verwaest (N-VA): "we zijn blij dat de grens behaald is.

Fiberklaar heeft veel inspanningen geleverd om helder te communiceren

en overal aanwezig te zijn. Dat werd duidelijk gewaardeerd door de Lierse

onsument. We kijken alvast uit naar een uitrol van het fibernetwerk in onze stad"

 

“We zijn blij dat minstens 20% van de Lierenaars zich geëngageerd hebben voor een glasvezelaansluiting”, voegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar toe. “De inwoners stelden tijdens de informatiesessies steevast gerichte vragen en reageerden enthousiast op de vooruitzichten. We kijken er dan ook naar uit om uit de startblokken te schieten.” 

 

De algemene grondwerken starten nog voor de zomer. In totaal gaat het om een potentieel van 10.029 aansluitingen.  

 

Gratis aansluiting 

 

De voorbereidende werken starten al snel. De aannemer komt binnenkort langs om na te gaan hoe de woning kan worden aangesloten op het netwerk. Zo’n huisbezoek is volledig vrijblijvend. Ook mensen die hun woning al fiberklaar willen maken zonder daarbij een glasvezelabonnement af te sluiten kunnen intekenen. 

 

“We kregen heel wat reacties van inwoners die aangaven dat hun woning fiberklaar mag worden maar dat ze nog geen fiberabonnement wensen af te sluiten. Aan hen zeggen we klaar en duidelijk: de aansluiting is voor iedereen in het aansluitbaar gebied gratis”, zegt Rik Missault. 

 

Nauwe samenwerking met aannemer en lokaal bestuur 

 

Fiberklaar werkt nauw samen met het gemeentebestuur van Lier en aannemer Fiber4Flanders om de werken in goede banen te leiden. Ook tijdens de werken zal er continu overleg zijn om zo weinig mogelijk overlast te creëren. 

 

Bert Wollants,schepen van openbare werken van Lier: "De Lierenaar wil 

de mogelijkheden van snel glasvezelinternet duidelijk uittesten en dat levert

alvast een goede basis voor meer toepassingen in de komende jaren.

Hopelijk legt dit de basis voor nog sneller internet in onze stad"

 

Open netwerk 

 

Het fibernetwerk van Fiberklaar is toegankelijk voor alle operatoren. Dat wil zeggen dat gebruikers in alle vrijheid zelf de keuze maken voor de telecomprovider die het best beantwoordt aan de specifieke behoeften voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie.  De “Fiber to the Home” (FTTH) technologie garandeert in elk geval de nodige stabiliteit en snelheid om ruimschoots te voldoen aan de noden van vandaag en morgen.  

 

Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.  

Tekst: Brecht Schelstraete, Communication specialist Fiber Fiberklaar 

           Steven Van de Broek, PR consultant Weber Shandwick 

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 20 april, 2022
Einddatum: 
woensdag, 20 april, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK