MASSALE TOELOOP VOOR LENTERECEPTIE

Was corona er de oorzaak van dat de traditionele nieuwjaarsreceptie bij het begin van het jaar moest afgelast worden, dan zorgde een weldoende lentezon er mee voor dat voor de vervangende lentereceptie op de Grote Markt een massale belangstelling werd genoteerd. De talrijk opgekomen Lierenaars konden lentewensen uitwisselen, zich tegoed doen aan allerlei lekkers en genieten van de toespraak van burgemeester Rik Verwaest.

De burgervader hield zich voor de gelegenheid aan een luchtige toon. Hij verwees naar de moeilijke jaren die we met z’n allen achter de rug hebben en deed een warme oproep om de geest van Lierke Plezierke weer volop te laten herleven. Nadat hij de vernieuwde ploeg van het schepencollege had voorgesteld, verwees hij naar de plannen en openbare werken die op het getouw staan. In het bijzonder stipte hij o.m. de bouwpauze voor appartementen, de komende topeditie van Lier Centraal, de luisterrijke ommegang in oktober en de verdere restauratie van het begijnhof en de Sint-Gummaruskerk aan. ‘Als stad van exact 37.303 inwoners zal Lier volop bruisen als van tevoren’.

Daarop konden de aanwezigen zich tegoed doen aan het vele lekkers dat werd aangeboden: schapenkopjes, haringhapjes, ijsjes en fruitsateetjes. Uiteraard werd alweer een reuzefeesttaart aangesneden, die door meester-bakker Johan Hendrickx voorzien was van de woorden ‘Bedankt Frank – Welkom Rik’. Al die tijd zorgden ensembles van de Podiumacademie voor een aangename muzikale omkadering. Zondag 22 mei wordt het feestje aan De Laag in Koningshooikt nog ééns overgedaan. De inwoners van het 200-jarige Hooikt vormen dan het kernpubliek.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
maandag, 16 mei, 2022
Einddatum: 
maandag, 16 mei, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK