MASSALE BELANGSTELLING VOOR JOBBEURS IN STADION VAN LIERSE

In het stadion van K. Lierse S.K. had de druk bijgewoonde jobbeurs ‘Business meets Sport’ plaats. Ruim 25 ondernemingen en organisaties uit de ruime regio stelden zichzelf en hun vacatures voor. Meer dan 1.200 geïnteresseerde werkzoekenden brachten een bezoek aan de beurs, bedoeld om bedrijven en werkzoekenden met elkaar in contact te brengen.

Onder het motto ‘Werken in eigen streek’ sloegen meerdere partners zoals K. Lierse S.K., Voka – Kamer van Koophandel Mechelen, Unizo, Business Network International, Business Club Lier, JCI, Jobkanaal, VDAB en de stad Lier, de handen in elkaar. De standhouders vertegenwoordigden diverse sectoren, van retail over industrie tot de dienstensector.

Naast Van Hool uit Koningshooikt, Aleris uit Duffel en de Belgische Spoorwegen, waren ook de uitzendkantoren Adecco, Aktief Interim, Vivaldis Interim, Konvert Interim, Accent en Start People, present.Momenteel bedraagt de werkloosheidsgraad in Lier 8,11%. In Vlaanderen is dit 7,8% en in het arrondissement Mechelen 2%. Desondanks kunnen heel wat bedrijven in de Lierse regio maar moeizaam openstaande vacatures invullen.

Tijdens het lunchdebat dat verliep onder ruime belangstelling merkte Gert Fontyn (VDAB Lier) op dat meer dan de helft van de werkzoekenden jonger dan 26 of ouder dan 50 jaar is. Volgens Stefan Verschoren, personeelsverantwoordelijke bij Van Hool, kunnen bij de firma bepaalde vacatures moeilijk ingevuld worden. Frédéric Achten, algemeen directeur van Voka – Kamer van koophandel Mechelen, wees op de grote verantwoordelijkheid die de politieke wereld draagt. Vooral op het vlak van de hoge loonkost hebben onze bedrijven het moeilijk om concurrentiëel te blijven ten opzichte van andere landen. Een visie die werd bijgetreden door burgemeester Frank Boogaerts van Lier.

’s Avonds volgde nog een panelgesprek onder leiding van Jeroen Verlooy (RTV) over de relatie Sport – Bedrijfsleven. Zo’n 100 aanwezigen luisterden geboeid naar Kurt Geens (Verelst), Dominique Monami  (ex-toptennisster), Philippe Muyters (Vlaams minister) en Walter Grootaers (schepen en ondervoorzitter K. Lierse S.K.). Volgens Kurt Geens is ondernemen een vorm van topsport. Het gaat immers om zelfdiscipline, inzet, risico’s en niet opgeven.

Ook volgens Vlaams minister Philippe Muyters bestaan er tal van verbanden tussen werk en sport. Via de sport kunnen jongeren competenties aanleren zoals doorzettingsvermogen en discipline. Walter Grootaers verwees naar de aanpak binnen de Jeugdacademie van Lierse. In internaatsverband wordt de nodige aandacht besteed aan sport, maar ook aan onderwijs en het aankweken van de juiste ingesteldheid. De opbrengst van de jobbeurs gaat naar het goede doel en meer bepaald naar de G-sportploeg van Lierse.

 

 

Begindatum: 
dinsdag, 29 april, 2014
Einddatum: 
dinsdag, 29 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK