LYRA-LIERSE ORGANISEERDE HET 48e PAASTORNOOI

In Sneppenbos, het moderne sportdomein van de gemeente Boechout organiseerde de jeugdafdeling van Lyra-Lierse voor de 48e keer een groot Paastornooi. Zaterdag speelden de U12, op paaszondag reen het de U13 en op Paasmaandag was het de beurt aan de U14

De organisatie op maasmaandag is ontstaan in het midden van de vorige eeuw toe Paasmaandag DE FEESTDAG was van al wie de rood en witte kleuren in zijn hart droeg. Er was na de mis een grote optocht met alle geledingen van de grote koepelorganisatie Lyra was. Elk van de afdelingen: voetbal, basket , turnen, atletiek en toneel organiseerden die dag grote bijeenkomsten. Nu wordt de traditie nog in stand gehouden door jeugdvoetbal Lyra. 

Van de 24 deelnemende clubs op maandag kwam er een uit Italie (AC Milaan), 9 uit Nederland en er waren 14 Belgische topclubs die een jeugdselectie stuurden.  De ploegen speelden tekens wedstijden van 22,5 minuten. Om 8 uur begon het bestuur van Lyra met enkele genodigden de dag met en uitgebreid ontbijt. Waarna om 9 uur Burgemeester Verwaest de aftrap werd gegeven van de wedstrijd tussen Milaan en Lyra-Lierse. Daarna werd hij door de jeugdwerking van Lyra-Lierse er fijntjes op gewezen dat Sneppenbos wel wat inspiratie kan leveren voor de Hoge Velden waar zij snel hun 350 aangesloten spelertjes willen nieuwe kansen geven.

Tekst en foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
donderdag, 21 april, 2022
Einddatum: 
donderdag, 21 april, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK