LYRA LIERSE DENKT AAN VEILIGHEID SPELERS EN SUPPORTERS

Lyra Lierse streeft naar excellentie op alle vlakken. In dit opzicht zijn het beheersen van EHBO- en reanimatietechnieken en het gebruik van de defibrillator van het grootste belang. In samenwerking met Lifeguard worden momenteel infosessies georganiseerd voor jeugdtrainers, afgevaardigden, medewerkers en vrijwilligers.

Lifeguard werkt met gespecialiseerde zorgverstrekkers zoals spoedverpleegkundigen, een wondverzorgspecialiste, een kinderarts en met personen die ervaring hebben met spoedgeneeskunde. Het is een erkend opleidingscentrum voor eerste hulpopleiding, dat jaarlijks een EHBO-opleiding geeft aan 5.000 personen. Tijdens de sessies wordt toelichting verstrekt bij wondverzorging, eerste hulp bij breuken en reanimatietechnieken w.o. hartmassage en werken met een AED-toestel. Volgens Olivier Wynant, managing director van Lifeguard,is het belangrijk om bij levensbedreigende situaties meteen de ernst te herkennen en bijstand te verlenen in afwachting van de komst van gespecialiseerde diensten. Bij Lyra Lierse vormt de veiligheid van de jonge spelers en de supporters een belangrijk item.

Mia Vermeire, coördinator van de medische staf van Lyra Lierse, bevestigt dat het de bedoeling is om bij elke wedstrijd en training iemand te voorzien die meteen kan ingrijpen en reanimeren. Ondertussen werden al 3 sessies gegeven voor telkens maximum 15 cursisten. De lessen zijn afgestemd op enerzijds jongeren tot 12 jaar en anderzijds adolescenten en volwassenen. Het doelpubliek vormen jeugdtrainers, afgevaardigden, medewerkers en vrijwilligers. En dit niet alleen van Lyra Lierse, maar ook van clubs uit de regio waarmee de jeugdafdeling samenwerkt. Volgens Roger Smets, verantwoordelijk voor de jeugdafdeling zijn dit: SK Rita Berlaar, FC Houtvenne, FC Molenzonen, SK Zandhoven, Racing Emblem, FC Nijlen en VC Herentals. De eerstvolgende sessie heeft plaats op vrijdag 9 november. Daarna volgt later dit jaar nog een lesavond, zodat in totaal 70 personen de opleiding kunnen volgen.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
dinsdag, 6 november, 2018
Einddatum: 
dinsdag, 6 november, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK