LYRA HOOPT OP SNELLE REALISATIE VAN DE HOGE VELDEN

Bij K Lyra TSV werd akte genomen van de vraag van de voetbalclubs KVK Hooikt, KFC Duffel en VV Duffel, om nieuwe kunstgrasvoetbalvelden aan te leggen. De huidige grasvoetbalvelden voldoen niet langer aan de behoeften en verwachtingen van voornoemde clubs. Zelf hoopt Lyra op een snelle realisatie van de site de Hoge Velden.

Blijkt dat KFC Duffel voor haar operationele werking van de gemeente liefst 200.000 euro steun per seizoen ontvangt en dat 2de provincialer VV Duffel bedacht werd met 730.000 euro investeringssteun voor 2 seizoenen. Daartegenover ontvangt Lyra voor de opleiding en de opvoeding van meer dan 200 jeugdspelers jaarlijks 7.000 euro van de stad. De club moet wel 20.000 euro huurgeld betalen voor haar jeugdcomplex met 6 grasvelden in Vremde. Wegens het al jarenlang ontbreken van voetbalvelden in  Lier, is het aanbieden en waarborgen van een kwaliteitsvolle jeugdopleiding een uiterst moeilijke opdracht. Gelukkig beschikt de club over een geëngageerde groep vrijwilligers, bestuurders en sympathisanten, om toch in Vremde een gewaardeerde jeugdopleiding aan te bieden die trouwens het 3-sterren label verkreeg. Slechts 7 andere clubs uit de provincie (Rupel-Boom, City Pirates, VV Hoogstraten, FC De Kempen, VK Turnhout, SV Bornem en FC Capellen) kregen dezelfde beoordeling.

Op deze manier slaagt Lyra er in om zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers met succes te doen doorstromen naar het 1ste elftal. Zo wel voor de stad als voor Lyra zou het zo veel interessanter zijn om de succesvolle jeugdwerking verder te kunnen zetten op de site van de Hoge Velden. Met het stadsbestuur werden dienaangaande reeds constructieve gesprekken gevoerd. Tijdens de huidige legislatuur werd door de stad reeds een omvangrijk budget besteed voor de onteigening van de nodige gronden. De club  is er dan ook van overtuigd dat bij de Lierse politieke partijen een breed draagvlak aanwezig is om de site van de Hoge Velden zo snel mogelijk te realiseren en er de broodnodige voetbalvelden aan te leggen. Lyra hoopt dan ook dat bij de start van de nieuwe coalitie in 2019 de nodige budgetten worden voorzien voor de spoedige realisatie van de site met de nodige voetbalvelden en de bijhorende accommodatie.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
donderdag, 8 maart, 2018
Einddatum: 
donderdag, 8 maart, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK