LYRA BESCHIKT OPNIEUW OVER HISTORISCH STAMNUMMER 52

Een in menig opzicht geslaagd seizoen werd naar goede gewoonte door K Lyra TSV afgesloten met een feestelijke bijeenkomst in het stadion ‘de Doelvelden’. Tijdens deze avond werd afscheid genomen van de spelers die de club verlaten en kennis gemaakt met de nieuwkomers. Met de uitreiking van de gouden schoen, de toekenning van de’ lifetime achievement award’ en de ‘recapitulatie’ van het historische stamnummer 52, stond de avond bol van de hoogtepunten.

Trainer Tom Schipper blikte met tevredenheid terug op het seizoen 2016-2017, waarin meerdere jongeren de gelegenheid kregen om zich verder te profileren. Afscheid werd genomen van meerdere kernspelers zoals Tom Cappan, Vinnie Frans, Viktor Ploegaerts, Jurgen Raeymaeckers en Cedric Van De Weerd, die andere oorden opzoeken of stoppen. Als nieuwkomers werden Tristan Dermaut, Gwen Jacobs, Laurens Siemons, Kristof Maes, Brent Van Den Abeele en Sven Van der Heyden begroet.

De 90-jarige Marcel Coene ontving als secretaris de ‘lifetime achievement award’. De gelauwerde maakte de hoogdagen van Lyra in 1ste en 2de nationale mee, verdedigde de kleuren van BBC Lyra en was secretaris van de overkoepelende moederclub. Om het belang van de jeugdwerking te onderlijnen, ontving Yassin Ibn El Mokadem de trofee als belofte van het jaar. Op voordracht van het bestuur, de technische staf, de spelers en de supporters, werd de gouden schoen door bondsvoorzitter François De Keersmaeker en Eric Van Meir overhandigd aan Elio Balbi.

Het hoogtepunt van de avond was ongetwijfeld de toekenning van het historische stamnummer 52 door François De Keersmaeker, voorzitter van de KBVB. Het was hoofdsponsor Hugo Mariën van L’Avenir – Gazelle die hiervoor de nodige stappen ondernam. Samen met voorzitter Yves De Vil mocht hij dan ook de oorkonde uit handen van de bondsvoorzitter ontvangen. ‘Lyra sloot zich in 1909 aan bij de Belgische Voetbalbond, die in 1895 werd opgericht’, zo benadrukte ere-voorzitter Salm Wijckmans. ‘In 1926 ontving de club het stamnummer 52. Ondanks het behoud van de naam en de clubkleuren, werd na de fusie in 1972 het stamnummer 7.776 toegekend. Als primeur voor het Belgische voetbal, beschikt de club vanaf 1 juli opnieuw over het oorspronkelijke stamnummer 52. François De Keersmaeker las de oorkonde voor volgens de welke bij beslissing van het uitvoerend Comité van 27 april 2017 de club opnieuw het historische stamnummer krijgt toegewezen. Hij sprak tevens de hoop uit dat Lyra spoedig opnieuw tot de nationale voetbalreeksen zou behoren.

Tekst: DéBé

Foto's: RM

Begindatum: 
zondag, 4 juni, 2017
Einddatum: 
zondag, 4 juni, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK