LYRA’S RIJK VERLEDEN TE BOEK GESTELD

Zondag 4 mei speelt Lyra de laatste thuiswedstrijd in het legendarische stadion aan de Mechelsesteenweg. Naar aanleiding van dit historisch moment verschijnt het boek ‘Lyra’s rijk verleden’, waarin in het bijzonder de periode 1934-2001 wordt belicht. Het boek is een realisatie van het duo Silvain Vergauwen (auteur en samensteller) en Gert verwilt (mentor).

De publicatie toont ééns te meer aan dat Lyra een echte traditieclub is, die een belangrijk aandeel heeft in het nationale voetbalgebeuren. De basis van het boek vormen 42 bijdragen die in de periode 2011-2014 verschenen in het clubblad ‘Lyra’s Voetballeven’. Uiteraard komen de historische derby’s tegen Lierse aan bod, net als de gouden generatie 19456-1950 en de bekerexploten w.o. de verloren finale tegen Daring CB. Meerdere belangrijke oud-spelers passeren de revue en ook de wederopstanding na de fusie in 1972 krijgt ruime aandacht. Enkele lyrische beschrijvingen van het stadion – een pareltje van sportieve archeologie – vormen de kers op de taart.

Inhoudelijk werd medewerking verleend door Hugo Broes, Sam Wyckmans, Filip Joos, Raf Bormans en de Nederlandse gastauteurs Adwin Stegehuis, Martijn Mureau en Jeroen Koot, die vol bewondering staan voor de rood-witte voetbaltempel. Tijdens de voorstelling pakte auteur Silvain  Vergauwen (86!) uit met een bloemlezing aan humoristische anekdotes. Hij bracht heel wat tijd door in het Lierse stadsarchief en zocht meerdere oud-spelers op. Het boek kost in eerste druk 10 euro. Het is te koop bij gelegenheid van de afscheidsmatch van zondag 4 mei in het stadion, via de website van de club, in de krantenwinkels en de boekhandels.

                                                         GALA AFSCHEIDSMATCH

Zondag 4 mei wordt dus afscheid genomen  van een monument. De galamatch wordt reeds vanaf 12 uur vooraf gegaan door jeugdwedstrijden. In het stadion kunnen foto’s uit de oude doos bewonderd worden. De harmonie Leo XIII zorgt voor de aftrap en tijdens de rust voor de muzikale sfeer. Na het laatste fluitsignaal kan nog lang nagefeest worden. Tal van oud-spelers zullen die dag aanwezig zijn.

Wie van een culinair hoogstandje houdt kan deelnemen aan de lunch in de businessclub. Het aperitief wordt geserveerd om 11.30 uur. De inschrijvingsprijs bedraagt 39 euro en 35 euro voor groepen vanaf 10 personen. Zich haasten is wel de boodschap, want de inschrijvingen lopen als een trein.

In het Lyrastadion werd de eerste match gespeeld op 7 april 1912. De nostalgische tribune verscheen in 1922 en werd in 1932 aan beide uiteinden uitgebreid. De voorbije weken kwamen tal van ‘groundhoppers’ uit Nederland, Duitsland en Engeland, een kijkje nemen in wellicht het oudste stadion van België. Een brok authentieke voetbalgeschiedenis gaat helaas weer verloren.

Begindatum: 
vrijdag, 25 april, 2014
Einddatum: 
vrijdag, 25 april, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK