LIONSCLUB LIER TWEE NETEN BEKROONT SOCIALE SCHOLENPROJECTEN

Lionsclub Lier Twee Neten organiseert elk jaar een wedstrijd voor scholenprojecten die van een duidelijk sociaalengagement getuigen. De voorronde kon in februari nog live georganiseerd worden. Voor de finale van midden mei stuurden 6 teams wegens de coronaomstandigheden een powerpoint met audiocommentaar in. Het project ‘FEDASIL’ van Mayté Boumans, Joppe Castrel en Camil Kegels van 5C van het Sint-Ursula Lyceum, kwam als winnaar uit de bus.

‘FEDASIL’ is het opvangcentrum in Broechem, waar 370 asielzoekers begeleid worden door 70 personeelsleden. De jury bestaande uit leden van de commissie jeugd van de Lionsclub bekroonde de inzenders met een cheque van 1.500 euro. Dit bedrag wordt besteed voor de aankoop van vuilbakken voor het gesorteerd inzamelen van afval op het domein. De vzw. ’t VLAMMEKE’ uit Berlaar kreeg een bedrag van 1.000 euro. ’t Vlammeke help personen met een financiële beperking via de Vlammenpas, het sociaal restaurant, voedselpakketten, kleding en kortingen. Met het geld wordt een feest voor alle betrokkenen georganiseerd. Medewerkers van ’t Vlammeke verkochten 200 cupcakes en 60 liter soep op de markt in Berlaar, wat 250 euro opbracht. ‘ERGO EZEL’ uit Duffel werd beloond met 750 euro. ‘Ergo Ezel’ biedt ergotherapie voor jonge mensen met socio-emotionele, gedrags en motorische stoornissen. Ze hopen hun diensten gratis te kunnen aanbieden aan arme kinderen. Zelf verleenden ze hun medewerking aan een benefiet en verzamelden ze 300 euro via de verkoop van koeken en soep.

Drie projecten ontvingen een cheque van 500 euro. De vzw ‘POEZEWOEF’ uit Wilrijk die zich bekommert om eigenaars van dieren die het financieel moeilijk hebben. De vzw. beschikt over een dierenvoedselbank, komt tussen bij de betaling van de dierenarts en bij de aankoop van benodigdheden voor huisdieren. Het toegekende bedrag vormt een zinvolle aanvulling van de werkingsmiddelen. De vzw ‘HUIZE IRIS’ uit Kontich biedt dag- en nachtopvang voor volwassenen met een verstandelijke beperking en streeft naar sociale integratie via sociale, culturele en sportieve evenementen. De som van 500 euro vormt een bijdrage voor de aankoop van een elektrische rolstoelfiets. Ook ‘DEN BABBELIER’ uit Lier viel in de prijzen. Via losse babbels met Nederlandstalige vrijwilligers leren anderstaligen Nederlands. Met het bedrag kunnen didactische hulmiddelen aangekocht worden. Een bijzondere vermelding kreeg Bea Van Tendeloo van het Sint-Ursula Lyceum, die de leerlingenteams op voorbeeldige wijze heeft begeleid.

Tekst: DéBé

Foto's: LLTN

Begindatum: 
maandag, 18 mei, 2020
Einddatum: 
maandag, 18 mei, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK