LIONS CLUBS ACTEREN VOOR HET GOEDE DOEL

Zes Lions Clubs uit de regio Heist, Herentals, Lier, Westerlo en Zandoven gaan samen het ludieke theaterstuk ‘Bloed op witte smoking’ opvoeren voor het goede doel. De volledige opbrengst gaat naar de vzw. Sofhea, die steun verleent aan patiënten die getroffen worden door levensbedreigende bloedaandoeningen.

Het idee komt van Lau Van Mol van Lions Club Zandhoven Land van Playsantië, die tevens als regisseur optreedt. Het verhaal werd geschreven door Johan Van Rooy van Lions Club Lier Twee Neten. Het situeert zich in een kleine hostellerie in de Ardennen, waar een gezellige bijeenkomst plaats heeft ter voorbereiding van de jaarlijkse Lionsconventie. Volgens productieleider Peter Van Es (Lions Club Lier Twee Neten) is het tevens de bedoeling om de onderlinge vriendschapsbanden te versterken tussen de leden van de Lions Clubs Heist Westerlo Juweel der Netevallei, Zuiderkempen Heist Westerlo, Herentals, Herentals De Lakenpoortse, Zandhoven Land van Polaysantië en Lier Twee Neten.

De opbrengst gaat naar de vzw. Sofhea afkorting voor Sociaal Fonds voor Hematologische Aandoeningen, die werd opgericht in 1986. Volgens Jasmine Steijlen  van Lions Club Herentals De Lakenpoortse verleent het fonds steun op sociaal, psychologisch en financieel vlak aan patiënten getroffen door levensbedreigende bloedaandoeningen zoals leukemie, lymfeklierkanker of de ziekte van Kahler (myeloom). De vzw. stimuleert ook het onderzoek naar nieuwe bronnen van stamcellen en de ontwikkeling van persoonsgerichte therapieën met zo weinig mogelijk neveneffecten.  Voorstellingen hebben plaats op 22, 23 en 24 november in CC Vredeberg in Lier en op 14 december in CC ’t Schaliken in Herentals. Meer info en het reserveren van kaarten is mogelijk via toneellions@gmail.com.

Tekst: DéBé

Foto: LC

Begindatum: 
donderdag, 22 november, 2018
Einddatum: 
woensdag, 14 november, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK