LIONS CLUB LIER TWEE NETEN FOCUST OP DE JEUGD

Lions Club Lier Twee Neten heeft zich de voorbije jaren steeds meer toegelegd op de jeugd. Er is niet alleen de scholenwedstrijd, maar evenzeer de internationale vredesposter tekenwedstrijd, de leeuwenklas en het project ‘Skates en Bikes’. In het kader van de samenwerking met de Lierse jeugdwelzijnsdienst worden skate boards en steps gesponsord voor het skatepark aan het jeugdcentrum Moevement. Wie zelf boards of steps wenst te doneren, kan contact opnemen met Arnaud@moeve.be.

Vanaf zaterdag 8 mei zijn in de deelnemende handelszaken in het centrum van Lier verkleinde afdrukken te bewonderen van de 54 laureaten van de internationale vredesposter tekenwedstrijd. Aan deze wedstrijd namen wereldwijd 850.000 kinderen deel. In Lier gaat het om 350 leerlingen, verdeeld over 18 klassen van 7 lagere scholen. De deelnemende scholen kregen gestandardiseerd tekenpapier en een luxueus tekenpakket van de Lierse Lions Club. In elke klas waren 3 prijzen te winnen. Per school was er bovendien een hoofdprijs voor de winnende tekenaar/tekenares en een vriend/vriendin. Zij mogen samen een volledig verzorgde middag in de Waterperels vertoeven. De mooiste tekeningen worden ingestuurd voor de nationale en de internationale finale.

Sinds november 2020 draait ook de Leeeuwenklas op volle toeren. Leerlingen van de middelbare scholen kunnen elke dinsdag- en donderdag na schooltijd en tot 18 uur in de bovenzaal van de Refuge aan het Zimmerplein terecht om onder begeleiding van een studiecoach en een vakleerkracht huiswerk te maken en examens voor te bereiden. Naast praktische hulp bij het schoolwerk, wordt veel aandacht besteed aan het ‘leren leren’. Volgens de pedagogische begeleiders van de deelnemende scholen biedt de Leeuwenklas niet alleen de nodige ondersteuning, maar zorgt de aanpak er ook voor dat de leerlingen de moed niet opgeven. Wie zich wil aanmelden voor de Leeuwenklas doet dit via de pedagogische begeleider van de eigen school.

Tekst: DéBé

Foto: ROM

Begindatum: 
zaterdag, 8 mei, 2021
Einddatum: 
zaterdag, 8 mei, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK