LIMBURGSE LIERENAARS VERENIGEN ZICH

De Likrian (Lierse Kring Antwerpen) is dood. Lang leve (G)LimLier! Zonet werd in het Piepenholleke binnen het begijnhof deze nieuwe vereniging opgericht, die inwoners van Lier geboren in Limburg wil samen brengen om nauwe vriendschapsbanden te smeden en Lier en Limburg nog beter te ontdekken.

Het initiatief werd genomen door Jean Dirkx die in Ludo Lambrechts, Armand Matheus, Roger Loomans, Frank Groffi en Fons Teijssen meteen overtuigde medestanders vond. In Lier wonen naar verluid zo’n 100 personen die te midden van het ‘bronsgroen eikenhout’ geboren werden. Om uiteenlopende redenen kwamen ze in Lier terecht, waar ze zich best thuis voelen en vlot geïntegreerd hebben. Ze zijn afkomstig van alle uithoeken van onze meest oostelijke provincie: Sint-Truiden in het zuiden, Hamont in het noorden, Leopoldsburg in het westen en Maaseik in het oosten.

 

De startbijeenkomst werd bijgewoond door zo’n 25 belangstellenden. Om hun typisch dialect te kunnen horen en spreken zoeken Limburgers overal ter wereld elkaar graag op. Ze vertellen dan ronduit over hun afkomst, hun familie, kennissen en hun levensloop. In Lier genieten ze voluit van Lierke Plezierke en van de gezellige Pallieteriaanse sfeer en willen ze graag samenwerken met andere Lierse verenigingen. Anderzijds willen ze de gezelligheid van Lier ook uitdragen naar de provincie Limburg. Wie meer informatie wenst over (G)LimLier kan contact opnemen met secretaris Fons Teijssen, 0485-85 78 22 of fons.teijssen@gmail.com.

Begindatum: 
zaterdag, 14 juni, 2014
Einddatum: 
zaterdag, 14 juni, 2014

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK