LIERSE VERZORGER JOS SOMERS OVERLEDEN

Zaterdag 25 mei 2019 is Jos Somers op 87-jarige leeftijd overleden in Woonzorgcentrum Millegem in Ranst. Als studiemeester-opvoeder in de Rijksnormaalschool, verzorger bij K Lierse SK en lid van de Lierse Persbond, was Jos in Lier en ook daarbuiten een bekende figuur.

Jos Somers werd op 30 april 1932 in Grobbendonk geboren als oudste in een gezin van vier kinderen. Vader Charel Somers was diamantair en gedurende achttien jaar eerste schepen in Grobbendonk. Jos volgde de opleiding kinesitherapie in Brussel en workshops sportmassage. Op hoge leeftijd behaalde hij als primus van zijn lichting nog het getuigschrift voetreflexologie. Ambtshalve was hij studiemeester-opvoeder verbonden aan de Rijksnormaalschool Lier. Naar het einde van zijn loopbaan werd daar ook de verantwoordelijkheid als econoom aan toegevoegd. Bovendien was hij syndicaal afgevaardigde van de Christelijke Onderwijs Centrale (COC).

Omstreeks het midden van de jaren zestig werd hij in opvolging van Louis Peeters aangesteld als verzorger bij K Lierse SK. Deze functie zou hij bijna drie decennia lang vol overgave vervullen. In deze hoedanigheid maakte hij de glorietijden van de club mee, w.o. bekerwinst in 1969 en meerdere Europese campagnes. Daarnaast nam hij ook meerdere wielercoryfeeën zoals Rik Van Looy, Eddy Merckx, Jos Huysmans, Jos Spruyt, Herman Van Springel e.a. ‘onder handen’. Enkele malen werd hij aangezocht om als ‘soigneur’ wielerploegen te vervoegen tijdens de Ronde van Frankrijk.

Tenslotte was hij lid van de Lierse Persbond. Als sportcorrespondent voor de krant ‘De Vooruit’ was hij van nabij betrokken bij de doorstart die in 1974 werd genomen. Ondanks een soms labiele gezondheidstoestand en een – vooral de laatste jaren – beperkte mobiliteit, miste hij omzeggens geen vergadering en bijeenkomst en toonde hij zich een loyale collega.

Tekst: DéBé

Foto: FS

 

Begindatum: 
zondag, 26 mei, 2019
Einddatum: 
zondag, 26 mei, 2019

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK