LIERSE REUZEN ZOEKEN PIJNDERS

Nadat corona gedurende twee jaren roet in het eten gooide zal de Lierse ommegang in al zijn glorie dit jaar op 2 en 9 oktober 2022 de bevolking feestelijk begroeten. 

 

De Lierse reuzen staan te popelen om de bevolking te animeren en hun danskunsten te laten zien. De reuzen en de reuzentrein zullen er piekfijn uitzien en sommigen zelfs in een nieuw kleedje. Er zal zelfs een gloednieuw fabeldier voorgesteld worden aan de Lierse bevolking. Maar dit is nog een heel groot geheim. 

 

110 reuzendragers of pijnders gezocht:

De Lierse reuzen en fabeldieren zoeken 110 reuzendragers of pijnders zodat zij mee kunnen opstappen in de ommegang. Iedereen die zich geroepen voelt om eens onder rokken van de reuzen te kruipen en deel uit te maken van de Gilde van de Lierse Pijnders wordt uitgenodigd op zaterdag 23 april om 14 uur aan de hal op de Dungelhoefsite, Paradeplein 2, waar de Lierse reuzen hun standplaats hebben. 

Je zal er onder deskundige begeleidingen de eerste stappen met de reuzen kunnen zetten. Een kleine stap voor de mensheid, een grote stap voor de Lierse reuzen. 

Nadien volgen nog meer oefensessies zodat alle reuzendragers volledig opgeleid zijn volwaardige Pijnder. Mis deze unieke kans niet om deel uit te maken van de Grootste Lierse familie. 

Het staat iedereen vrij om familie of vrienden mee te brengen die mogelijk ook graag Pijnder willen worden. Het enige wat je nodig hebt om Pijnder te worden is Goesting. De rest volgt vanzelf. 

 

Vanwege het bestuur van de Gilde van de Lierse Pijnders. 

 

Dominic Van Oosterwyck

+32 477 34 99 32
 
Foto: RM
 
Begindatum: 
zondag, 2 oktober, 2022
Einddatum: 
zondag, 9 oktober, 2022

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK