LIERSE POLITIE INVESTEERT IN NIEUWSTE TECHNOLOGIE

Om de diverse taken verder efficiënt en permanent te blijven uitvoeren, investeert de Lokale Politie Lier verder in nieuwe technologieën en materialen. Nadat vorig jaar geïnvesteerd werd in o.a. informaticamateriaal, voertuigen, digitale flitscamera en ‘tactical first aid kits’, worden de inspanningen op het blak van informaticamateriaal en voertuigen dit jaar verder gezet. Bovendien wordt geïnvesteerd in de vernieuwing van kogelwerende vesten en van radio- en zendapparatuur.

Te snel rijden blijf volgens communicatie consulente Magalie Derboven één van de grootste ergernissen van de Lierse burger. Om snelheidscontroles nog efficiënter uit te voeren, wordt de dienst verkeer uitgerust met een mobiele digitale camera. Deze camera werkt in 2 rijrichtingen, flitst niet meer, kan overal snel geïnstalleerd worden en ook aangewend worden in smalle straten. Bij de dienst verkeer wordt ook 1 moto vervangen. De dienst interventie krijgt 2 nieuwe combi’s, de dienst recherche een nieuwe anonieme wagen en de dienst wijkwerking 2 elektrische fietsen en 1 elektrische scooter.

 Alle operationele medewerkers worden uitgerust met een ‘tactical first aid kit’ en krijgen de bijhorende opleiding. De kit kan levensreddend benut worden bij bvb. een aanslag of bij levensbedreigende verwondingen. Oorlogswonden kunnen verzorgd worden en een tourniquet of drukverband geplaatst worden. Om beter beveiligd te zijn tegen cyberaanvallen en cybercrime, wordt inzake informaticabeleid verder geïnvesteerd in een nieuwe ‘firewall’. Ook het ‘Mobil Office’ wordt verdere uitgebouwd, zodat de interventiediensten al ter plaatse een pv kunnen opstellen. Tenslotte wordt de beveiliging van het politiegebouw verder geoptimaliseerd.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
woensdag, 7 maart, 2018
Einddatum: 
woensdag, 7 maart, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK