LIERSE ONDERNEMERS EN JONGEREN SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR

Lier4Business werkt sinds enkele maanden een project uit om meer ondernemerschap bij jongeren te stimuleren. Het project ‘Jeugdig Ondernemerschap’ wordt mede gedragen door Jeugdhuis De Moeve en bijna alle Lierse scholen. 

Claudia De Moor, voorzitter van Lier4Business: ‘Ondernemers begrijpen maar al te goed dat ook in Lier de jeugd de toekomst van morgen is. Jammer genoeg zien we dat dynamische talenten de stad verlaten. Eén van de redenen hiervan is het feit dat de Lierse ondernemers te weinig gekend zijn bij de Lierenaar en bij de Lierse jongeren in het bijzonder. Daar wil Lier4Business iets aan doen’. Ook de scholen begrijpen dat de ondernemers van nu, de jobs van de toekomst creëren en dat ze de jeugd mee kunnen opleiden tot de professionals van morgen. ‘Tijdens projectwerk zien we dat de leerlingen sterk geprikkeld worden door de gesprekken met ondernemers’, aldus Jef Van Looveren, leraar bedrijfseconomie. Lier4Business wil hier via dit project graag aan meewerken. ‘Lier4Business, jeugdhuis De Moeve en de Lierse scholen versterken elkaar door samen te werken en vermenigvuldigen de competenties’, bevestigen de Lierse ondernemers Liesbeth Schwartz en Lennard Pauwels (Pareto HR). 

Omdat ‘Lier4Business’ lokale tewerkstelling heel belangrijk vindt, zitten ondernemers op de eerste rij om talentvolle Lierse jongeren met innovatieve ideeën te ontmoeten en te rekruteren. Jobcreatie binnen Lier dringt zich in alle opzichten op. Er is dan ook meer dan ooit behoefte aan meer bedrijfshuisvesting in Lier om de eigen talenten lokaal tewerk te stellen. De Lierse beleidsmakers en de Lierse bedrijven zijn van onschatbare waarde om de Lierse jongeren een realistische, maar uitdagende leeromgeving in eigen stad aan te bieden. Volgens Louise-Marie Van Roy van De Moeve ‘worden tot vandaag te weinig Lierse jongeren bereikt om het DNA van onze medewerkers voelbaar te maken. Gelukkig hebben we met het project ‘Jeugdig Ondernemerschap’ al heel wat Lierse scholen kunnen warm maken om hieraan deel te nemen’. Ook schepen van onderwijs Ivo Andries reageert zeer positief op het initiatief. Lier4Business werkt samen met het beleid, jeugdhuis De Moeve en de Lierse scholen het platform ‘Made in Lier’ uit, waar ondernemers en studenten elkaar makkelijk kunnen vinden. Ondernemers die zich mee willen inzetten voor het project, kunnen contact opnemen via Lier4Business@gmail.com.

Tekst: DéBé

Foto: RM

Begindatum: 
vrijdag, 16 oktober, 2020
Einddatum: 
vrijdag, 16 oktober, 2020

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK