LIERSE MINIGOLF GRONDIG VERNIEUWD

In aanwezigheid van waarnemend burgemeester Rik Verwaest en schepen van sport Ivo Andries, werd de vernieuwde minigolf op de stedelijke sportvelden ingespeeld. De vernieuwing kwam tot stand op basis van een samenwerkingsverband tussen de stad, privébedrijven, het Steunpunt Tewerkstelling en de vzw Werkmmaat. De 18 kleurrijke golfbanen vormen een frisse en speelse uitnodiging voor jong en oud. Vanaf zaterdag 3 april is de minigolf open voor het publiek.

In de oorspronkelijke vorm dateert de minigolf van 1980. Medewerkers van de stad hebben jarenlang het onderhoud en de uitbating verzekerd. In 2016 werden deze taken overgedragen aan de vzw Werkmmaat. Sindsdien moet het materiaal (sticks en balletjes) afgehaald worden in het koffiehuisje van de speeltuin. Na 40 jaar was de minigolf aan vervanging toe. De hoogteverschillen, losliggende tegels en opstekende wortels, maakten de omgeving moeilijk bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Er was ook nood aan een veilige tweede ingang richting speeltuin. Grote delen van het gazon waren in slechte staat. Door landschapsarchitect Jo Ampe (SpeelsR) werd een ontwerp uitgetekend. Volgens het voorstel werd een tweede toegang van en naar de speeltuin voorzien, kwam aan elke court een minimale doorgang van 1,20 meter, werden de paden voldoende breed en zonder hoogteverschillen, werd het houten paviljoentje afgebroken en de oude beplanting verwijderd.

 De golfcourts werden in een nieuw kleedje gestoken met nieuwe inox randen, een nieuwe bodembedekking, aangepast kunstgras en nieuwe inox speelattributen. Ook de zitbanken werden vernieuwd. De unieke samenwerkingsformule werd benadrukt door Erwin Laurix van vzw Werkmmaat. Volgens schepen Ivo Andries komt er nog een mooie bloemenweide en worden de stedelijke sportvelden verder vernieuwd met o.m. een minipitch. De kostprijs van de vernieuwing bedraagt 80.000 euro. De stad en Werkmmaat betalen elk de helft. De minigolf is open op woensdag van 13 tot 19 uur, tijdens het weekend en op feestdagen van 11 tot 19 uur. Tijdens de paas- en de zomervakantie elke dag van 11 tot 19 uur. De tarieven werden democratisch gehouden en bedragen 2,50 euro voor -16-jarigen, 3 euro voor +16-jarigen, 0,60 euro voor houders van een UiTPAS en 1 euro voor scholen. Omwille van corona moet wel vooraf gereserveerd worden via www.minigolflier.be.

Tekst: DéBé

Foto's: ROM

Begindatum: 
donderdag, 1 april, 2021
Einddatum: 
donderdag, 1 april, 2021

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK