LIERSE MAATSCHAPPIJ VOOR DE HUISVESTING BIEDT 24 KOOPWONINGEN AAN

In het gebied tussen de Pannenhuisstraat, de Schorpioen-, de Plashoeve- en de Mallekotstraat, realiseert de Lierse Maatschappij voor de Huisvesting 82 woningen en 36 appartementen. De eerste 24 koopwoningen in de Schorpioen- en de Weegschaalstraat zijn afgewerkt en worden momenteel te koop aangeboden. Op de wachtlijst staan 70 kandidaat-kopers.

8 van de afgewerkte woningen hebben 4 slaapkamers, 16 3 slaapkamers. Een kwart van elk type wordt casco aangeboden. Hier werden geen badkamer, geen keuken, sanitair en tegels geplaatst. De nettoprijzen variëren van 186.200 tot 202.000 euro voor een woning met 3 slaapkamers en van 215.000 tot 239.000 euro voor een woning met 4 slaapkamers. Alle woningen beschikken over een tuintje en een autostaanplaats. Iedere woning is georiënteerd naar minstens 2 windrichtingen, wat voor extra veel licht zorgt.

Kandidaat-kopers moeten voldoen aan een aantal voorwaarden. Zo mogen ze geen andere woning of perceel in eigendom of vruchtgebruik hebben en mag het gezinsinkomen een bepaalde grens niet overschrijden. In een volgende fase staan 33 huurappartementen op het programma. In 3 gebouwen parallel met het retentiebekken bevinden zich telkens 11 appartementen met 2 (24) of 3 (9) slaapkamers. De werken zullen nog voor de zomer van start gaan. Verhuring is gepland tegen de zomer 2019. De aanleg van de wegenis en het openbaar domein werd gerealiseerd door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen. De volgende maanden worden ze kosteloos overgedragen aan de stad Lier.

Tekst: DéBé

Foto's: ROM

Begindatum: 
vrijdag, 17 maart, 2017
Einddatum: 
vrijdag, 17 maart, 2017

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK