LIERSE KEMPENZONEN ZORGDE VOOR ONVERGETELIJKE OPENINGSAVOND

Komend weekend wacht Lierse Kempenzonen met de verplaatsing naar Geel al meteen een onvervalste Kempense derby. De openingslatch op het opgefriste Lisp mocht er beslist zijn. Alleen ontbrak tegen een aardig combinerend FC Knokke – de kampioen van vorig seizoen – de kers op de taart.

Alle ingrediënten waren vorige zaterdag aanwezig om er een onvergetelijke avond van te maken. Liefst 3.500 toeschouwers vulden het stadion. Toen de 22 spelers het veld betraden werd een grote tifo ontrold met de leuze ‘Groot in de Kempen. Verankerd in Lier. Dat is dé Lierse’. Na de parade van de jeugdspelers en de aftrap die werd gegeven door de geel-zwarte coryfeeën Lucien Olieslagers en Jurgen Cavens, waren de sportieve verwachtingen hoog gespannen.

De wedstrijd verliep niet volgens het verhoopte scenario. Tijdens de eerste helft dwongen de bezoekers de beste kansen af. Toch was het de thuisploeg die op slag van rust via Vermeiren de score opende. Gesterkt door deze voorsprong kwam Lierse Kempenzonen met meer vertrouwen uit de kleedkalmer. Een tweede doelpunt hing enkele malen in de lucht, o.m. via Boulaouli. Toch was het FC Knokke dat met nog ruim een kwartier te spelen via Vanfleteren op gelijke hoogte kwam.

Ondertussen gaat het de club voor de wind. De kaap van de 2.600 abonnementen werd overschreden, reeds 250 businessseats zijn verhuurd en het aantal loges diende van 6 tot 8 uitgebreid te worden. In de businessruimten waar ingrijpende aanpassingswerken werden uitgevoerd, woonden ruim 200 eters de openingsmatch bij. Het themacafé kreeg een nieuwe uitbater en de ook al vernieuwde fanshop draait op volle toeren. Het sponsorbudget tenslotte werd gewoon verdubbeld.

Tekst: DéBé

Foto's: Luc Peeters

Begindatum: 
woensdag, 5 september, 2018
Einddatum: 
woensdag, 5 september, 2018

Door onze website te gebruiken, verklaart u zich akkoord met onze cookie policy en privacy policy. OK